Lehet valami baja ettől az autónak?
Van egy 1.3-as 1999-es évjáratú suzuki swiftem és nyáron páran elmennénk egyet sátrazni. Az autóhoz van egy átalakítóm, ami a szivargyújtóból 220v-s konnektor bemenetet csinál. Erről egy pár dolgot szeretnénk üzemeltetni, aminek nagyobb az energiaigénye pl: elektromos grill, vagy mikrohullámú sütő) Közben természetesen járna a motor, hogy töltődjön az akkumulátor. Ezt elbírhatja az autó, vagy felejtsem el?
Ha bármi baja lehet belőle, akkor természetesen hanyagolom az ötletet.
(Tudom, hogy nem erre találták ki, de azért gondoltam megkérdezem.)
Előre is köszönöm a válaszokat! 😄
Valószínűleg ilyen, nagyobb fogyasztású dolgokat nem bírna el. De nézd meg, szerepelnie kell rajta vagy a papírjában, hogy mekkora a max. terhelhetősége. Ehhez képest nézd meg a mikró meg a grill felvett teljesítményét. Jellemzően 1000W feletti, ami elég sok.
A másik, hogy álló helyzetben, alapjáraton csak kicsit vagy egyáltalán nem töltődik az akku.
Erre inkább más megoldást keress. Elvileg vihetnél egy hordozható generátort, ami bírja az ilyesmit (de azok nem olcsók).
De jobb valamilyen egyéb energiahordozóval működő sütő/főző megoldás. Pl. gázzal működő megoldásból vannak kis, hátizsákban elférő meg nagyobb, autós kempingezéshez valók is.
Vagy ha olyan helyen álltok meg, akkor tüzet is lehet rakni, az hangulatos is.
Nagyon nulla idő- és energiaráfordítással pedig önmelegítő ételcsomagokat is vihettek. Sok katonaság rendszeresített ilyet, meg vannak civil megoldások is. Az amerikait MRE néven keresd.
Menjetek olyan kempingbe, ahol van konnektor.
De szerintem a sátrazásban pont az lenne a poén, hogy tüzet raksz és úgy készíted el a kajádat, a tűz körül meg lehet piálni, beszélgetni vagy akár énekelni. De persze nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!