Jégoldó spray házilag, szerintetek nem káros a fényezésre és karosszériára?
Téli ablakmosó+ 1/4 arányban tömény fagyállót ajánlottak hogy kis fújós üvegbe, mert kb ötöde a jégoldós spriccelőnek.
A téli ablakmosó oké, de a fagyálló?
Fagyálló? grat :D
Az "ragadós" mert kenést kell biztosítania a hűtőrendszerben.
Olyan mocskos lesz tőle a kocsid mint állat!
Viszont a sima téli szélvédőmosó spriccelőbe nem rossz.
De ez csak fellazítja a jeget és könnyebb utána jégkaparóval lekaparni a szélvédőről...
Én is ezt csináltam amikor még nem volt garázs.
Karosszériáról sosem szedtem le jeget, úgy is leolvadt menet közben.
Csak lámpák és szélvédő és üvegek.
A fagyálló jó dolog: alacsonyabb a fagyáspontja, mint a víznek, védi a hűtőrendszer alkatrészeit a korróziótól és ha olyan összetételű, még a vizet is tudja lágyítani (láttam már olyan fagyálló koncentrátumot, amit csapvízzel is lehetett hígítani).
Viszont van vele egy nagy probléma: kellemetlen, zsíros tapintású felület marad utána, ha bármit összekensz vele. A fényezés bírja, csak csúnya lesz utána, ha hozzáérsz, összekeni a kezedet és a ruhádat, ha pedig üvegfelületre jut, nem fogod érteni, miért csak szivárványszínű csíkokat látsz a külvilágból.
Ettől függetlenül sokan próbálkoznak a fagyállót okosba' használva kiváltani a jégoldót, téli szélvédőmosót és egyebeket. Egyesek már évtizedek óta keresik a tökéletes elegyet, de nem tudok olyanról, akinek sikerült volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!