Mai világban érdemes új autót venni?
Akinek van rá pénze, úgy hogy meg se érzi, annak újat.
CSórókat én se értem meg, akik az összes spórolt pénzüket ráölik egy új autóra + törlesztőjére.
Te jól csináltad, tisztában vagy a lehetőségeiddel, nem akartál vagizni, vettél egy megbízható de régi autót, max eldobod pár év után, de nem buktál milliókat.
Nekem ha fizetnének se kellene új autó.
Vennék max. a 2000-es évek elejéről de inkább korábbról valami megbízhatót, aztán azt próbálnám rendben tartani.
Azokat még nem pár évre gyártották, törekedtek a tartósságra.
Új autó nekem se köll...
Számomra nem az új autó az életcèl
Ha valaki megteheti akkor vegyen és vesz is új autót.
De szerintem meg megérni nem éri meg egyik sem.
Csak viszi a pénzt mindegyik. De azért az új az csak új és csak jobb érzés mint egy használt , bármilyen autó is az.
Van aki beéri egy 20 éves autóval van akinek nagyobbak az igényei...
És pláne van aki megengedheti magának, van aki nem és megideologizálja miért is nem kell neki a drágább
Én nem szeretek szsrelohoz menni bohockodni a kocsival. Fél -1 éves kocsit veszek 120e km körül eladom
Emellett még japán autót is veszek :):):):
Ha a 6 havi nettó fizetésed összegébe belefér egy új autó, akkor hajrá. Te megteheted, mert bármi történik az autóval, nem fogsz az autód miatt anyagi kényszerpályára kerülni több évre .
Akinek viszont 10-14 netán 24 havi fizetését éri az autója, az sok éven át nem fog kijönni a gödörből amikor összetörik/ellopják/bármiért elveszíti ezt a vagyontárgyát.
A 28 éves kocsiról az a véleményem, hogy túl öreg. Hiába olcsó a fenntartása és gyakorlatilag nincs értékvesztése, de a biztonsági rendszerei teljesen elavultak. Ütközés esetén hatványozottan megszívják, akik benne ülnek.
Nagyjából 10 évre teszem azt a kort, amit már érdemes megvenni: túl van a legnagyobb értékvesztésen, de még nagyjából modern, csak egy generációval lesz gyengébb a védelem/kényelem, nem 4-5-el mint egy 30 évesnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!