A 2013 utan gyartott N47 kodu motoroknal fennall meg a lancszakadas veszelye?
A kozeljovoben szeretnek vasarolni egy 2013-2014 -es evjaratu automata valtos BMW 320d-t es nem tudom eldonteni, hogy erdemes lenne-e mindjart vasarlas utan kicserelni rajta a vezermulancot vagy nem. A kerdes inkabb a tipushibara vonatkozik, nem pedig olyan esetekre amikor nem csereltek idoben az olajat a motorban es ezert szakadt el a lanc. Vannak akik azt mondjak, hogy a 2011 utan gyartott motoroknal mar nem kell ettol tartani, masok szerint meg 2014-ben is lehetett hallani esetekrol amikor minden ok nelkul szakadt el a lanc. Tobb mechanikus ismerosommel is beszeltem, mind azt ajanlottak, hogy vasarlas utan az legyen az elso dolgom, hogy kicserelem.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Tenyleg szukseges a csere vagy ez a hiba mar reg a multe? Koszonom.
Az a kisebb baj lenne, de ez az motorkód ami kigyulladt már több ezer velőle.
"Ugy tudom, hogy a lancot leszamitva maga a motor rendben van"
Persze minden a legnagyobb rendben van vele.....végül is csak spontán kigyulladni meg porig égni szoktak még ,amit mar mas is irt!Meg eleve ha egy autonak a vezerlese gyarilag egy alulmeretezett szar en mar menekülnék,nem hogy a vételen gondolkozzak....főleg mivel nem csak ennyi baja van annak!
De egyebkent nem is ertem ezt az olcsojanoskodást,hogy ugyan bmw kell de csak a húszdé merabenzinestöbbeteszik......csak mondjuk az nem is lesz (annyi)problémad ,a tankolási különbözet többszörösét meg majd locsolhatod a dizelre,de az nem szamit mert az csak 6litert eszik es ennyi a lenyeg!
#1-es voltam
Ha mindenképpen dízelt akarsz akkor a 30d-t javaslom. Lehet hogy 2 literrel többet eszik, de az sokkal megbízhatóbb (és jobban is megy) Vagy akkor már tényleg egy 18i, 20i.
Koszonom a valaszokat.
#8 Nem vagyok olcsojanos, de mikor evente atlagban 40 ezer kilometert mesz az autoval a fogyasztas is szempontta valik. Nem attol a 2l/100km -tol fogok meggazdagodni, de tudom mire kolteni a kulonbozetet. Nem arrol van szo, hogy bmw kell de nincs penzem benzinre, hanem arrol, hogy a lancot leszamitva mas problemakrol eddig nem tudtam (azzal meg ugy voltam, hogy megcsinaltatom vasarlas utan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!