Ez jó fizetés mint autószerelő?
Idén végeztem autószerelőként, és napi 5ezret kapok mint szerelő, ez jónak számít?
10 órától este 6ig.
Pécsről van szó
Van egy papírod, de még valójában nem vagy autószerelő, fogd fel úgy, hogy ez még a tanulás része, szerzel némi szakmai gyakorlatot...
Kérdés, hogy valójában mit is bíznak rád?
Műhely takarítás, vagy szerelsz? Nem mindegy.
Néhány hónap után már mondhatod, hogy van gyakorlatod is, nagyobb eséllyel találsz jobban fizető állást, de alkalmazottként nem fogsz meggazdagodni, egy vállalkozás beinditásához meg komoly tőke kellene.
Ami működhet, ha jól csinálod, hogy kapcsolatokat építel, hogy hozzád vigyék az autókat, téged keressenek...
Persze,hogy szerelek, amikor elkezdtem a szakmát már akkor volt gyakorlati helyem :( viszont az a cég elment Pécsről..
És ha azt mondom,hogy gyakorlatom úgy van,hogy hát iskola mellett amit tudtam eljártam melózni, azt kb nemfogadják el :/
Eléggé katasztrófának érzem,amikor kezdtem a sulit azt mondták kb,hogy kapkodni fognak értem.
Gyakorlati mind elméleti vizsgám 5ös lett :/
Oké,felköltözni,de még is miből? :)
Nulla megtakaritott pénzem van, és hát ebből így albérlet mellett eléggé nehéz megélni és félretenni is :/
Szerintem nem jó, de ha neked ez megfelel akkor mégis csak jó.
Ha pestre méssz ott is 100 ezer az albérlet, meg a tömegközlekedés, ott is megy ám el a pénz.
Így ahogy írják, ez egy tanuló pénz, majd lesz az jobb is.
Nem kell elkeseredned, most kezdted a munkát. Dolgozz szorgalmasan, csináld amit szeretsz. Ha lesz tapasztalatod, majd jobban meg fog fizetni a munkahelyed is - hidd el. Én fél-1 évig még biztos dolgoznék, aztán fizetésemelést kérnék.
Ha nem adnak, vagy nem annyit amennyit elvárnál, akkor el lehet gondolkozni azon, hogy elmész egy másik helyre. Akkor már lesz tapasztalatod, fognak alkalmazni.
Néhány év tapasztalat és tőke után pedig akár saját autószerelő műhelyen is elgondolkozhatsz. Igény az lenne rá egész biztosan, és így a magad ura leszel.
Nem kell elkeseredni!
Fiatal barátom, ez nagyon kevés pénz. Tudom, nálunk, Komárom-Egom megyében is jellemző, hogy egyes jól prosperáló vállalkozók sírnak, mint a kétforintos koktélkva, hogy nem találnak eladót, betanított munkást, stb.. Persze mindegyik rinyagép havi százezerért akar dolgoztatni, és egyik se jár 2 évesnél öregebb autóval, de legalább évente kétszer áztatják a mogyit random egzotikus nyaralóhely tengerpartján.
Ennél még egy vidéki gumiszerelő is többet fizet a betanított munkásának.
A helyedben mit tennék:
Fiatal vagy, még tudsz alkalmazkodni. Összes rokont, barátot végigkérdezném, van-e sógor, koma, ismerős, aki Bp-n vagy az agglomerációban bérel lakást, esetleg szobát. Hátha kell egy szobatárs, vagy tudnak valakit, akinek kéne. Budapesten és környékén napok alatt találnál munkát. Egy gyakorlott autószerelő bőven 200 felett keres ma már, a legtrógerebb műhelyben is.
Ha mindenképpen helyben kell maradnod, szerintem akkor is keress meg más műhelyeket is, akár személyesen.
Ez a napi 5000 nem fizetés, hanem inasdíj. Neked meg elvileg az elmélet megy, a gyakorlatot meg miért ne szereznéd meg olyan helyen, ahol becsülettel megfizetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!