Cross motorral elkapnak a rendőrök de van jogsim, akkor csak pénz bünti?
Hatósái jelzés nuku, műszaki nuku, biztosítás nuku
Szerintem feljelentés
Tehát jól értem, hogy közúti közlekedésre alkalmatlan és nem engedélyezett járművel közlekedtél közúton?
"Ebbű baj lesz, more."
Fiatalabb korunkban haverokkal rengeteget cross motoroztunk a határban, néha még a városba is bemerészkedtünk egy kicsit huligánkodni.
Többször volt rá példa, hogy a rendőrök láttak minket, esetleg villogtattak, vagy szirénát kapcsoltak egy kis időre.
Na mi 17-18 évesen jó mókának találtuk hogy nem állunk meg.
Így minden esetben árkon bokron keresztül a határ felé vettük az irányt, hogy mielőbb kijussunk a városból.
Soha nem kaptak el.
De mivel ez egy kisváros, és rólunk is sokan tudták hogy kik vagyunk, így elég hamar lebuktunk.
Valaki a rendőröknek biztos dobott egy fülest, hogy hol lakunk és kik vagyunk mivel egyszer csak nemmás mint a rendőrség csengetett.
Be voltam feszülve rendesen. :) De szerencsére semmi problémánk nem lett belőle. Megkérték hogy ha lehetséges szóljak annak a személynek akivel motorozni szoktam, mert jó lenne ha ő is itt lenne.
Elmondták nekünk és a szüleinknek, hogy ezt nagyon nem kéne, a mi és mások biztonsága érdekében. Valamint ha balesetet okozunk, biztosítás híján, keményen fizethetünk.
Hozzátették még, hogyha nem megoldható hogy kimenjünk cross pályára, akkor nagyon maxmimum a határba "megengedett" hogy motorozzunk, de hogy ott is csak ésszel.
Kézfogás a végén és elmentek, nagyon rendesek voltak. Ezután már tényleg csak kint motoroztunk.
Szerintem ha normálisan negálsz nekik, te is és ők is a rendesebb fajták, akkor max pénzbüntivel megúszhatod. De ez szerintem rendőr függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!