Ha lenne havi 200 000 forintotok tisztán, milyen autót vennétek és szervizelnétek ekkora összegből?
Nem sokkal kevesebbet félre tudok tenni havonta ha nagyon muszáj. Nem élek nagy lábon, így a havi megélhetéshez ennél kevesebből jövök ki és így sem nyomorgok. A nagyokosok már többször megmondták itt az oldalon, hogy havi nettó 500e alatt nem lehet autót fenntartani és nekem sem lehetne, mert ennyi pénzzel nem engedhetném meg magamnak. Még jó, hogy az életben nem az számít, hogy itt ki mit ír és a gyakorlat mást mutat!
Egyébként egy 1 éves még bőven garanciális átlagautóm van. A napi használata, fenntartása mellett bőven van megtakarításom is. Azaz nem kell minden hónapban rákölteni azt a havi 150-200-at.
Utolsóval teljesen egyet értek. Itt mindenki azt mondja hogy az új autó a gonosz, maga a sátán és még egy Vitara fenntartásához is nettó 500-as fizetés kell.
Én ennél kevesebb fizetésből vettem új autót, olyat amit én állítattam össze. És nem gagyi kisautót hanem egy közel 5 méteres szedánt.
A vételáron és biztosításon kívül (évi 60 mert fiatal vagyok) semmi mást nem kellett rákölteni. Nem hitelre vettem.
Nem drágább szervizelni mint egy 10 éves autót, nem visz el havonta 100-at a fenntartás, egy olajcsere 25.000 mindössze.
Az értèkvesztés meg... a 4.5 milliós autóért a múltkor 4 milliót adtak volna 2 évesen mert olyan szép állapotban van... de ugye ahogy itt mondják ha kihozod a szalonból a felét se éri, tehát akkor az én autóm úgy 1 milliót èrhet most, 2 évesen.
Csak megy az irigykedés hogy felelős döntés a 20 éves autó meg minek az új... azért mert egyszer élsz, ha megteheted akkor tedd meg, úgysem racionális dolog az autó, kivéve ha pénzt keresel vele. Persze nem a 20 milliós autókról beszélek, hanem mondjuk egy új Vitara, Astra...
Szóval 1,2 milliód van és évente 2,4 milliót tudnál rákölteni?
Ebben az esetben én spórolnék 1-2 évet és összegyűjtenék egy új autóra.
Havi szinten én sajnálnék ennyit költeni a fenttartasara. Szerintem nagyon sok, inkább költenek átlagban 50-70et a kocsira benzinnel és a maradékot tennem félre.
Új autónál teljesen reális, hogy a benzinen, biztosításon, súlyadón kívül kb semmit nem költesz rá évekig.
Persze átnézetni át lehet időnként, meg ugye olajcsere stb is játszhat pár havonta, de olyan durva költségek tényleg nincsenek új autónál, ha vigyázol rá.
Nekem az aksi adta meg először magát, az is évek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!