Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy autó gyártó hajlandó arra...

Egy autó gyártó hajlandó arra akár jelentős felár ellenében, hogy végig nézzem a saját autóm gyártási folyamatát, vagy legalább egy jó részét?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyan márkákra, mint Honda, Volkswagen, de leginkább a Honda érdekelne.

2019. okt. 14. 15:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Talán megoldható, de nem biztos hogy a Te autódat fogják tudni bemutatni, hisz ezek nagy szériában készülnek, egy Bentley-nél reálisabb lehet az elképzelés, mert olvastam már olyan cikket hogy élőben is bele szólhat a vevő hogy a kárpit, egyedi dolgok milyenek legyenek, közös megbeszélés alapján.
2019. okt. 14. 15:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Megnézheted videókon, az interneten, hogyan működnek az autógyárakban a gyártó sorok, teljesen érthető okokból nem fognak oda engedni bámészkodókat.
2019. okt. 14. 15:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

#1#

Az egyedi készítésű autók más kávéházba tartoznak (erre te is utaltál).

A tömeggyártásban készülő autók úgy készülnek, ahogy azt sok videón meg lehet nézni, nem vállalják be a gyárak, hogy ott idegenek tébláboljanak.

Nyilván lehetnek ritka kivételek, úgy készültek a bemutató filmek is, hogy bent volt egy egész stáb

2019. okt. 14. 15:31
 4/14 D. Brasco ***** válasza:
Nem lehet ilyet,foleg nem tucat gyárto tucat modelljénél
2019. okt. 14. 15:35
 5/14 anonim ***** válasza:

Biztos hogy nem engednek oda senkit sem.

Meg nem is látnál belőle semmit, amikor szinte gépek , robotok rakják össze szinte végig.

2019. okt. 14. 15:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Régebben volt ilyen, pl. a Fordnál külön pénz leperkálása után meg lehetett nézni a gyárban bizonyos spécibb (SVT v RS) modelleknél hogy rakják össze az autódat, és te lehettél az aki először elindítja.

Egyszer beszélgettem egy amerikai pacákkal, aki befizetett egy ilyenre kb. 20 évvel ezelőtt. Nyilván ez egy több napos, csoportos hepaj volt, elröptették az embereket a gyárhoz, volt vezetéstechnikai tréning meg zárt versenypályán állatkodás. Nem mondta konkrétan mennyit fizetett de biztos nem 2ft-ot.

Manapság már szerintem nincs ilyen.

2019. okt. 14. 15:53
 7/14 anonim ***** válasza:
59%

Egyrészt technikailag nem tudnád kivitelezni. Egy autó akár hetekig készül, máskor meg több műszakban folyamatosan. Letáborozol a gyárban, ott alszol az üzemcsarnokban? Több műszak esetén pedig pumpálod magadba a kávét és nem alszol csak hogy végig tudd nézni?

Másrészt minőségbiztosítási, munkavédelmi és egyéb okokból nem tartózkodhat senki az üzem területén, aki nem ott dolgozik.

Nagyon sok alkatrészt csak beszerelnek, beszállítóktól jön, nem helyben gyártják.

Persze biztos van az a pénz, ha a megfelelő embert környékezed meg, de sok esélyt nem látok rá.

2019. okt. 14. 16:25
 8/14 A kérdező kommentje:
És arra meg lehet kérni a gyárat (persze plusz összegért), hogy egy adott autóra különösen figyeljenek, hogy minőséges, tökéletes legyen? Jó tudom, hogy nem hiába vannak a minőség ellenőrzések amik szigorúak. Csak, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessenek az én autóm gyártásának minőségére.
2019. okt. 14. 16:26
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet és nem forditanak több figyelmet rá.

Már csak azon ok miatt sem, mert akkor a többire nem fordítanak kellő figyelmet, milyen fényt vetne ez rájuk.

Meg az autókat nem kézzel buherálják össza és a Józsinak szólj azért hogy a te csavarjaid jobban huzza meg.

Nem tudom de te el se tudod azt képzelni hogy mit jelent a szalag munka?

Egy gép az első autónak a csavarját pont úgy illeszti be és húzza meg mint az ezrediket.

2019. okt. 14. 17:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Nincs ilyenre lehetőség. Elvileg azért van a garancia, hogy ha mégis valami gyártási hiba történne, az jó esetben pár év alatt kiderül és ingyen javítják neked.

Ha ennyire a minőség miatt aggódsz, vegyél prémium autót!

2019. okt. 14. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!