Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan működik az online kresz?

Hogyan működik az online kresz?

Figyelt kérdés
Végzős gimnazista vagyok, és nyár óta tervezgetem a jogsit letételét, amióta megkerestem rá a keretet. (jelenleg 150 ezer van félrerakva, de mivel tudom, hogy többe fog kerülni, tervezem a különórák adását). Végre félretettem minden félelmem és jelentkeztem az autósiskola oldalán, mivel hétvége van természetesen nem válaszoltak. Valaki, aki jártas ebben a témában, megosztaná velem tapasztalatait, hogyan működik ez? Nem lehetetlen, nem olyasvalami, amit nem lehetne megcsinálni. Mik az előnyei/hátrányai az online tanulásnak?

2019. okt. 13. 14:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Az autós iskolába beiratkozás megkerülhetetlen, kötelező, majd azt követően lesz lehetőség az online (e-learning) tanulásra, ha azt választod, a tantermi oktatással szemben.

Az az előnye, ami a hátránya is: egyedül tanulsz.

Kifizetsz X órát, amit a saját időbeosztásod szerint használhatsz el, akár éjjel is tanulhatsz, de magadra vagy utalva, ha kérdés merül fel, a válaszokat neked kell megkeresni.

A tantermi oktatok ezzel szemben rögzített időpontokban zajlanak, csoportokban, az oktatótól van lehetőség kérdezni, és sokan könnyebben is tanulnak úgy, feltéve, ha jó az oktató.

a két módszert fölösleges nagyon komolyan össze mérni, a tanuló döntése, melyiket választja, mind a kettő megfelelő lehet, de mindkét módszernél fontos lenne a KRESZ könyvből tanulás is, amit persze sokan hanyagolnak. és nem kevesen úgy "tanulnak", hogy nem is értik az egészet, a tesztek kérdés-válasz összememorizálást gondolják megfelelő ismeretnek.

Manapság egy B kategóriás jogosítvány még bukások, pót órák nélkül is 200ezer forint fölött van, reális legalább 300ezerrel számolni, jó esetben marad belőle, de a 200ezer kevés (egy gyakorlati óra átlag már 5ezerbe kerül, tehát 150 ezer a kötelező 30 óra)

2019. okt. 13. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:

"Végre félretettem minden félelmem és jelentkeztem az autósiskola oldalán"

Erre viszont azt mondom, hogy be kell menni az iskolába, és ott jelentkezni, ha tetszik, a környezet, ne hagyatkozz csupán a weblapon jelentkezés lehetőségére.

Sőt, már a jelentkezés előtt meg kell próbálni informálódni, hogy milyenek a gyakorlatii oktatók, mert az egész vezetés tanulásnak az lesz a kulcsa... egy rossz oktatóval össze zárva hatalmas csalódásként érheted meg, egy jó oktató viszont hatalmas segítség.

2019. okt. 13. 15:24
 3/5 anonim ***** válasza:

"Kifizetsz X órát, amit a saját időbeosztásod szerint használhatsz el, akár éjjel is tanulhatsz, de magadra vagy utalva, ha kérdés merül fel, a válaszokat neked kell megkeresni..."

Ez teljesen így van, viszont szerintem nagyon jól, néha túlzottan szájbarágósan van egy téma magyarázva az e-learningben. Simán meg lehet érteni, ha tudsz gépről tanulni. Egy kolleganőm fia, csak könyvből tud! Nem vagyunk egyformák.

Nekem kb 8 - 10 nap alatt a fejembe ment. Mondjuk önszorgalomból már előképeztem magam kissé, de volt sok, amit ekkor értettem meg. Ha segítség kell majd, szólj nyugodtan. Elsőre átmentem 1 pont veszteséggel.

2019. okt. 14. 10:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Ma voltam az autósiskolánál, beiratkoztam. Egy kicsit megnyugodtam, lassan kezd megolvadni ez az idegen helyzet:D ez az iskola 170ért kínál komplett képzést + vizsgadíjak. így lesz 200 ezer körül, természetesen ha nem bukok meg. Örültem a válaszoknak:)
2019. okt. 14. 20:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincsmit!

Viszont egy jótanács! Már a KRESZ vizsga előtt beszélj a számodra legmegfelelőbb oktatóval, mert aki jó oktató, elképzelhető, hogy be van/ be lesz táblázva, mire oda jutsz, hogy vezethess. Nekem ezt nem mondták persze, így az e-learningot 8-10 nap alatt végig vettem, de 3 hetet várattak a vizsgára (hozzáteszem, nyár volt és csúcsidő), szerencsére a Kresz után 1 nappal volt az elsősegély, így ezen is túl vagyok Július 9-óta viszont várok az oktatóra, aki szeptemberi kezdésben bízott, ám ez nem valósult még meg... Egy szó mint, száz, ha most megbeszéled, TALÁN! még idén elkezdhetsz vezetni, ha szerencséd van.

2019. okt. 17. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!