Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hajtókarcsapágy hiba mitől lesz?

Hajtókarcsapágy hiba mitől lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Hajtókarcsapágy hiba érdekelne. Mitől jön elő ez a hiba? Van hangja? Mik a tünetek?

2019. okt. 10. 14:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A legvalószínűbb oka az elégtelen kenés lehet. Meghallod. Később meg már látod is.
2019. okt. 10. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rossz kenés eredménye egy gyári blokk esetén. Hangja kattogás alulról, meleg motornál hangosabb.
2019. okt. 10. 15:17
 3/10 D. Brasco ***** válasza:
100%

Elhanyagolt es emiatt koszos,rosszabb esetben szinte bitumenné vált olaj és/vagy hidegen rugdosás és/vagy tul alacsony forulaton való kínoztatás és/vagy gyárilag alulméretezett csapágyak pl 1.5dci-k stb stb

Tünetei: Az elejen még csak halkabb kopogás,aztán az idő multával ha nagyon elhanyagolják olyan éktelen csattogás,hogy nem igaz.egyebkent nagyon jellegzetes hangja van értő fül azonnal felismeri!

2019. okt. 10. 15:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat. Akkor ha jól értettem javítható.
2019. okt. 10. 15:26
 5/10 D. Brasco ***** válasza:
Javithato...ha nem huzid tul sokaig a javitast!Mert aztan a vege az szokott lenni hogy mar nem eleg a csapagy csere mert a főtengelyt is köszörülni kellen stb stb......ilyenkor szokott az lenni hogy egy komplett anyagi csős az egész,kisebb ertekű autónál meg konkrétan gazdaságo totálkár
2019. okt. 10. 15:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Töltöttem fel videót, akkor ez az lenne?

[link]

2019. okt. 10. 15:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Szombaton vettem az autót magánszemélytől. Vásárláskor nem volt ilyen hangja. Azóta kb 80 kilométert mentem vele. Ma reggel amikor hazaértem, megálltam, akkor hallottam meg.
2019. okt. 10. 16:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem ez inkább olyan, mint egy csapágyas vízpumpa. Nem lenne szokatlan jelenség ezeknél a motoroknál.
2019. okt. 12. 08:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Végül is mi volt?
2020. jan. 4. 06:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem vittem szerelőhöz. Toyota csoportban azt mondták ez ilyen másnak is. Azóta így használom.
2020. máj. 10. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!