Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A felsorolt autók közül ti...

A felsorolt autók közül ti melyiket vennétek meg első autónak?

Figyelt kérdés

Szeretnék magamnak egy olcsón fenttartható nem túl nagy fogyasztású benzines használt autót vásárolni amivel havonta kb 5-600km-t tennék meg, ennek kb 60%a város a maradék 40 pedig országút.

Nos amiket néztem: Alfa Romeo 147 2004 1.6 benzin

Alfa Romeo 156 sedan 2003 1.6 benzin

Fiat Grande Punto 2007 1.4 benzin

Chevrolet Lacetti 2007 1.4 benzin

Nos a felsoroltak közül ti melyiket vennétek meg elsősorban?

Lényeges hogy klíma legyen benne de ez szerencsére a felsorolt autókban megtalálható!

2019. okt. 3. 22:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%
700.000-ből benzines Astra G, Golf IV. 1.6 16v, ezekkel lesz a legkisebb eséllyel komoly problémád. Rengeteg van belőle, szóval bontott alkatrész is van. Olcsó hozzá minden, megbízható konstrukció és a keretből kapsz korrektül felszerelt, szép állapotút.
2019. okt. 4. 07:11
 12/21 anonim ***** válasza:
16%

A 147-et, főleg ha faceliftes, mert szerintem egy nagyon szép autó. mondjuk ha már Alfáról van szó, akkor jó lenne egy erősebb motor bele. A benzinesekkel nem tudom mi a helyzet de a diesel JTD motorok rengeteg autóba voltak már, szóval alkatrész van elég és elég szívósak.

Az Alfák nem híresek arról, hogy nagyon megbizhatóak lennének, de szinte egy olasz autó sem. Legtöbb probléma az elektronikával van.

Innen mindeképp az okos döntés a Punto lenne, de inkább az Alfát vedd, mert akárhányszor utána olvasok, mindig oda jutok, hogy nem rosszak ha karban volt tartva. Rengeten mondták már, hogy volt már pár Alfájuk és nem volt annyi gondjuk vele mint ahogy azt mondják. Persze vannak rémtörténetek, de melyik autónak nincsenek?

2019. okt. 4. 21:37
 13/21 A kérdező kommentje:

Hűha látom ismét sok válaszom érkezett!

Nos francia autót nem szeretnék mivel nem vagyok francia párti sajnos.

Nos vagy 147 lesz vagy Astra G illetve tudnék még egy nagyon szép állapotban levő 2004es 1.4benzines ford fiestát is. Erről az utolsóról valakinek valami vélemény esetleg?

2019. okt. 6. 20:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltak közül én egyiket sem venném, de ha mindenképpen ezek közül kellene választani, akkor a Lacettit

Amúgy: Golf IV, Focus I (esetleg II), Mazda 3 BK (hajlamos a rozsdásodásra), Nissan Almera N16,

2019. okt. 8. 19:23
 15/21 A kérdező kommentje:
Utolsó:Itt a felsorolásban említetted a Focust is és én valamelyik hozzászólásomban a fiesta 1.4es benzines 2005 környéki évjáratot említettem még hogy tudnék egy olyat is eladót! Nos ez is jó választás lehet? Fordokról mondják hogy hajlamos rozsdásodni. Nos ez az említett Fiestara mennyire igaz?
2019. okt. 8. 23:13
 16/21 anonim ***** válasza:
Szerintem jó választás lehet a Fiesta is. Mérsékelten ez is hajlamos a rozsdára, de nem jobban, mint mondjuk az Almera. Vásárlás előtt nézd meg a küszöbök alját, az alvázat és az ajtók alját, ha nem rozsdás vedd meg és csináltass alvázvédelmet. Ha rendesen megcsinálják, többet nem lesz gondod a rozsdával.
2019. okt. 9. 12:37
 17/21 anonim ***** válasza:

Szóval. Elsősorban az ilyen károgókra ne hallgass szerintem. Ez a márka háború egyszerűen szánalmas, az Alfákról rendre olyanok nyilatkoznak, akik életükbe nem ültek még alfába, illetve ez a sz**olasz ...

Nos!

Olasz autók! Igénylik a törődést. Az anyaghasználat nem mindig patent, nekem 159-esem van, a belsővel nincs gondom, nagyon sokat kell ráköltenem nagyon hamar, de nem az autóval volt a gond, hanem azzal, hogy átvert az eladó. ENNEK ELLENÉRE is és egyébként minden volt alfás, aki el is károgja a magáét elmondja, hogy szerelem volt az autó.

Kérdés te mit keresel?

Ha élvezni akarod az autózást, csajozni, képviselni valamit, akkor vegyél Alfát. Ha nem erre vágysz, ha nem hoz lázba egy sportkocsi, hanem érdekel a külső, akkor ne. Egyébként 156-osatelég olcsón patent bőrbelsővel lehet már találni (facebookos) csoportba nézegess, az alfának vannak legjobb bőrülései, full extrákkal. Ha kifogsz egy jót, szerintem messze legjobb autó a választék közül.

Második kocsim egy Punto (A SZ** OLASZ). 500 000 km van benne, használtan vettem. Hát hallod, nem tudom elrontani. Évek óta nálam van, kötelező szervízeken kívül semmi baja nincs, pedig egyszer rajta hagytam gyújtást nem indult, kicsit sem kímélem. SZ** OLASZ. Mondjuk nekem egy régebbi modell van, de grande punto szerintem gyönyörű, mondjuk kicsit nőies.

Lacetti-t nem ajánlom. Gyenge. Újonnan vásárolt autóm volt, rendben van igazából, jó kis kocsi, de nagyon nagyon gyenge bele ez a motor.

Summázva. Ne hallgass a márka b**ikra. A legtöbb autót ha rendbe tartják és csak nem lett elcseszve tervezéskor, nincs vele gond. Igazából ez a kritikus. Az igaz az alfákra, hogy gyakrabban kell szervizelni, olajcsere kell neki, ennyivel kicsit több. Cserébe olyan élményt ad, amit egyik másik kocsi sem. Ha rááldozol elég időt, akkor tudsz találni egy jól karbantartott alfát, amire ha te is vigyázol, nem kell rá többet költened, mint bármelyik autóra.

Egyébként meg ha a legfontosabb a megbízhatóság, vegyél toyotat, hyundai-t

Én úgy írtam véleményemet, hogy Alfa 159-esem van, van régi Fiat Puntom és volt egy újonnan vásárolt Lacettim. Döntsd el kire hallgatsz :)

2019. okt. 9. 20:26
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Főleg az utolsó válaszadónak a hosszú és tartalmas leírásért! Nos beugrott még a választékba egy első generációs kombi Kia Rio 1.3 benzin motorral. Nos erről esetleg valaki tud valamit mondani? Nepiteleten nemsok negativ dolgot olvastam rolla!

Nos ezt az autót ki mennyire ajánlaná?

2019. okt. 14. 17:24
 19/21 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy az 1.gen utolsók egyike mert 2005ös évjárat és úgy láttam pont ebben az évben jött be a 2.generáció.
2019. okt. 14. 17:25
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj mondtam neked, mindegyik autó jó a maga módján, válaszd azt amelyik tetszik.
2019. okt. 14. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!