Enyhe fékezéskor kattog-ropog a jobb első fék. Mitől lehet, volt e már valakinek ilyen tapasztalata? (Olvasd végig)
Sziasztok?!
Adott egy 2008-as 1,4 Dsi ufó Civic. Enyhe fékezéskor kattogó-ropogó hangot ad a jobb első fék, de ha erősebben lépek rá nincs hangja. Ugyanakkor korán reggel mikor még be lehet párásodva és úgy indulok el vele nem csinálja egy darabig és esőben egyáltalán nem.
A tárcsában és a betétekben is pár ezer km van, viszont a betéteket a második szervízben ahol voltam kicserélték a rezgéscsillapító lemezekkel együtt újra. Miután ez sem jött be a tárcsát kióráztam, a legnagyobb átmérőn 0.05-ot ütött, tehát azt sem hiszem, hogy gondot jelentene.
Az első szervízről nem nagyon szeretnék beszélni, mert ott konkrétan úgy megszívtam, hogy eddig a két helyen 300,000Ft-ot hagytam ott (mindegyik hivatalos autószervíz...).
Egyébként vezetés közben semmit nem lehet érezni ebből és másra nem is jelentkezik, csak enyhe fékezésre, viszont kivülről elég hangosan lehet hallani, főleg kisebb sebességnél.
Nagyon idegesítő és elkeserítő, hogy már 2 helyen sem tudták megcsinálni, ezért próbálok neten segítséget kérni..
Akkor mégiscsak a munkahenger volt a ludas :) Örülök hogy megoldódott a probléma.
Másfelől pedig elkeserítő amit írsz, ilyen jelenségre váltócsere + kuplung szett, és ezek megélnek a piacról. És hány ilyen lehet még...
Ilyenkor jut eszembe hogy lehet nekem is nagyobb vizekre kéne evickélnem.
Ezt a színvonalat talán még tudnám is hozni (irónia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!