Olajcsere Mercedes Benz C270 CDI-ben?
Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnénk váltóolajat cserélni egy automata Mercedes Benz C270 CDI-ben 2002-es. Nem találtam meg neten, hogy pontosan hány liter kell bele tudtok segíteni benne? Illetve ha jól láttam valami szűrőt is kell a verda alján cserélnia művelet folyamán? Jól tudom? Köszi elrőe is! Illetve mit ajánlotok váltóolajnak, típus, márka stb?! Köszi!2019. szept. 30. 13:06
1/3 D. Brasco válasza:
Én azt ajanlom hogy otthoni gányolás helyett vidd el egy rendes szervizbe ahol értenek is hozzá es rendesen megcsibaljak tekintve,hogy ez nem annyi lesz hogy kitekersz egy csavart,lefolyik az olaj visszatekered aztán felöntőd es jo napot..........meg mondjuk eleve csak akkor cserelnek olajat benne ha volt már,es nem pedig a félmilliomodik km környékén jutott ez eszedbe hogy lehet talán azt is kéne,életében először..........illetve ha váltó probléma(rángatás stb)miatt akarsz olajat cserélni,akkor az csak kidobott pénz lesz.
2/3 anonim válasza:
Szűrőt, tömítést, elektromos csatlakozót is illik cserélni egyúttal. 8 l. körül a teljes csere, de nem fogod tudni házilak elengedni mindet, csak kb a felét. 3-4 gyártó gyárt ezekbe megfelelő olajat, csak belevalót rakj bele.
3/3 anonim válasza:
Ne csináld házilag, főleg ha nem vagy profi. Rengeteg buktatója van, például patika tisztaságúnak kell lenni minden eszköznek, aztán a szintet járó motornál, N-ben kell leellenőrizni és pontosan beállítani. Nem tudod hova tenni a leengedett régit, biztosan el fog szakadni a tömítés a levehető deknin, aztán illik átvizsgálni a régi olajat, mi van benne. Fémreszelék, parafadarabok, esetleg más. Szóval az automata váltó pont nem az, amit otthon lehet gányolni, mert könnyen csinálhatsz több százezres kárt. Ha ilyen szép és drága kocsid van, vidd szervizbe. De ne Jancsi bácsihoz a szomszédba, aki már az apád Skodáját is csinálta, hanem normálisan felszerelt, műszerezett műhelybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!