Miért egyenetlen az alapjárat első indításkor?
Mercedes-Benz W211, E220CDI, 170 le, manuális váltós.
Az a gondom, hogy első hidegindításnál egyenetlen az alapjárat ilyen 3-4 másodpercig, majd szépen beáll 1000 környékére, és utána szépen vissza is áll 700-800 közé.
Az indítás pöcc-röff, csak az a 3-4 másodperc ingadozás ijeszt meg egy kicsit... mi lesz télen majd, ha mínuszok lesznek? Merre tudnék elindulni? Előre is köszönöm!
Izzításod rendben van? Nyáron is csinálta? Melegen nem csinálja? Próbáltad duplán izzítani (gyújtás rá, vissza, gyújtás megint és indít)?
Ha csak 3-4 másodpercig csinálja, utána rendben van, az talán nem olyan nagy tragédia.
Értelek. Azért kérdeztem az izzítást, mert egyszer kíváncsiságból kipróbáltam az autómon, hogy 0 fok körüli külső hőmérsékletnél hidegen lehúztam az izzításvezérlő csatlakozóját. Az indítással nekem sem volt gondom, beindult első indítózásra, de eleinte olyan egyenetlenül járt mint valami öreg Szergej dízelmozdony. Aztán rövid idő alatt magához tért és onnantól szépen járt.
Persze nem voltam benne biztos, hogy nálad is ez a gond, csak egy ötlet volt. Ha tényleg csak rövid ideig csinálja és indul rendesen, akkor olyan nagy gond nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!