Mekkora kárt teszek az autóm váltójában ha időnként nem helyezem teljesen fokozatban mielőtt felengedem a kuplungot és összeérnek a mozgó fogaskerekek?
Évente megyek kb 20.000-50.000km-ert főként városban és környékén, tehát a futott kilométerhez képest nem tartom jelentősnek de mégis van, hogy időnként rosszul váltok mert nagyon hamar akarok elindulni és nem várom meg míg berakom a váltot sebességbe, már hamarabb engedném fel a kuplungot.
Viszont ilyenkor a mozgó fogaskerekek összeérése során csak keletkezik bennük valami minimális kár is vagy kopás még azalatt az egy másodperc alatt is.
Szóval ha tegyük fel egy évben vagy 20.000km-enként legalább 8-10-szer így váltok azzal teszek valami jelentős kárt a váltóban, megrővidítem jelentősen az élettartamát?
Ha benyomod a kuplungot és beteszed sebességbe, ez kb fél másodperc .
Ezen mit kapkodsz és idegeskedsz, megkell tanulnod hogy hogyan kell autót vezetni, kezelni.
Néha én is megszámolom a fogaskereket... eddig még megy a kocsi...
Ezen én is gondolkodtam, de nyilván nem tesz jót neki, és nincs egzakt válasz, hogy mekkora kárt okozol vele. Szerintem ne agyalj rajta!
Vedd hangosabbra a rádiót! :)
Te, egyébként mivel foglalkozol? Mi a munkád? :D
Ezek után amit leírtál, csak a lapátolást bíznám rád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!