Van még értelme leraknom a jogosítványt?
Nagymértékben függ attól, hogy mi volt a bukás oka, és hogy nem vizsgahelyzetben mi a helyzet. Én úgy mentem át negyedikre, hogy az oktatóval vizsga előtt is mindig mentünk egy kört. Azt mondja, na, ha vizsgán ugyanezt produkálod, 3-4 hibavonallal megvan. Ehhez képest lett négy. A vizsgadrukk volt az oka. 12 év telt el azóta, egy vitatható felelősségű jobbkezes koccanásom volt. Nem csikorognak a fékek köröttem, nem anyáznak miattam.
Ha az órákon sem megy a vezetés, akkor is még lehet az oktatóban a hiba.
A feszültség természetes és idővel oldódik. Na az is veszélyforrás azoknál, akik túl vannak az első 10-15 ezer kilométeren.
Amennyiben a kétségeid megalapozottak, egy percig sem élvezted a tanulást, sok oktatói beleavatkozásra volt szükség, akkor viszont add fel.
November közepéig nincs túl sok idő, gondolom akkor évül el neked az egész. Oktatót lehetne váltani, de ilyen szűkös időkeretnél nem biztos, hogy érdemes ezzel próbálkozni, mert általában nem megy egyik napról a másikra a dolog, főleg egy ha kis autósiskolánál vagy. Ráadásul nagyobb városokban általában kb. egy hónappal, de minimum előre jelentkeztetnek téged vizsgára az oktatók.
A pénzhez annyit, hogy már a sokszorosát beleölted annak, ami most néhány vezetési óra lenne, meg a vizsgadíj. Persze te tudod, hogy a jelenlegi állapotodban mennyi gyakorlásra lenne szükséged minimum. De itt néhány tízezer forintról beszélünk, és gondolom már legalább 250-t kifizettél.
Ugyanakkor ha már négyszer megbuktál és láthatóan nem ment, megy túl jól a vezetés, akkor milyen alapon vársz csodát a hátralévő másfél hónapban? Nem kizárt, hogy sikerül, talán csak balszerencséd volt eddig, de ha tényleg nem érzed magad komfortosan vezetés közben, akkor megéri "kockáztatni" ? Autót vezetni hatalmas felelősség, egyetlen rossz döntés vagy másodpercnyi figyelemkihagyás súlyos pénzekbe és/vagy emberéletekbe kerülhet. Van, aki egyszerűen nem alkalmas a vezetésre, ha te is ebben a cipőben jársz, akkor el kell fogadnod a valóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!