Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire kockázatos városi...

Mennyire kockázatos városi használatra venni egy dízel autót?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszenek a 2. generációs Octaviák, jó árban viszont csak a dízelek vannak. Mennyire kockázatos vétel lenne?
2019. szept. 24. 16:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is dízel van, városban közlekedek vele, és elég biztonságos. Nem a benzin vagy dízeltől függ, hanem a vezetési stílustól.
2019. szept. 24. 16:47
 2/16 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a típust, jó lenne tudni, hogy van-e benne részecskeszűrő (de gondolom van).

Na meg az sem mindegy, hogy városban dugóban mennél vele napi 2 km-ert vagy rendes tempóban 10-15kmert?

2019. szept. 24. 16:49
 3/16 A kérdező kommentje:
Gyakrabban kell vinni szervízbe? Elég nyugodt a vezetési stílusom, viszont dízellel nem jártam még, nem tudom hogy hogyan kell azokkal helyesen közlekedni.
2019. szept. 24. 16:49
 4/16 A kérdező kommentje:
Ahol lakom, ott nem nagyon van dugó. Tudnom haladni minimum 25-30km/h-val. Nem egy pesti város.
2019. szept. 24. 16:50
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Pénzfüggő, nálunk egyik rokon 2.4es dízelt használ városban, meg pár tíz km-re. Neki bejön a dízel nyomatéka, koksztalanítani sűrűn jár, és a javíttatása is sok/több pénzt kíván, mint mondjuk az én 1.8as benzines Hondám, ami sose látott szervizt hiba miatt.

Szóval ha belefér számodra úgymond egy kis extra kiadás, csak akkor vedd meg.

2019. szept. 24. 16:51
 6/16 A kérdező kommentje:
Kosztalanítani? Az pontosan mit takar? Illetve véletlenül nem tudod hogy milyen hibák jönnek elő nála?
2019. szept. 24. 16:53
 7/16 anonim ***** válasza:

A diesel motorok elsősorban a nagy teljesítményű, prémium autókba lettek kitalálva arra a célra hogy gyakran egy huzamba több 100 km-t lehessen velük megtenni alacsony fogyasztással!

Ettől függetlenül sok autó kapható diesellel is...

Kérdezz meg hozzáértőket hogy amit kinéztél kocsit van e benne részecskeszűrő (DPF), ha van akkor nem ajánlom számodra a dieselt mert a városi rövid távokon csak a baj lesz vele...

Viszont abban az esetben ha hétköznap csak város de hétvégente tudsz menni vele egy huzamba legalább 100 km-t akkor vehetsz dieselt is!

2019. szept. 24. 16:59
 8/16 anonim ***** válasza:

koXXX!!! nem kosz :D

Hidegen nem szabad egyből pörgetni és amúgy sem kell őket 3000 fölé pörgetni mert felesleges.

Könnyebb velük elindulni emelkedőn...

Kb. ennyi különbség van a kettő között.

2019. szept. 24. 17:00
 9/16 A kérdező kommentje:
Annyit tudok most hirtelen hogy 1.9 pdtdi motor van abban amit kinéztem. Ebben nem tudom hogy van-elé. Viszont hétvégente simán járom a 100km-ért. De igazából 250km-ert teszek meg. Ritka amikor kevesebbet.
2019. szept. 24. 17:09
 10/16 A kérdező kommentje:
Has, Koksz, bocsi, benéztem...:D
2019. szept. 24. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!