Autó fényezés homokszórás vagy csiszolás?
Figyelt kérdés
Jövőre neki szeretnék állni újrafényezni a kicsi autómat. Szín: metál szürke. Vannak kavicsfelverődések és kisebb 0,5-1cm közötti kis rohadások a kasznin. Karcolásokról ne is beszélve, illetve az előző tulaj bele-belefújásától, ami kegyetlen hülyén néz ki. A kérdésem az lenne, hogy ha egy autót újra kell fényezni, akkor elég a lakkréteget lecsiszolni és mehet rá a festék, az megtartja a festéket és nem fogja ledobni, majd a lakk rétegek, vagy teljesen a fémig kell lecsiszolni és alapozó, majd a festék és az után a lakk? Elég lenne egy puhább csiszolópapírral leszedni a lakk réteget és festeni? Persze ahol rohad, ott teljesen kicsiszolni és szórógittezni gondoltam. A következő kérdés az egy másik alternatíva lenne, a homokszórás. Az persze fémig menne és arra jönne alapozó, festék, lakk. Kérem valami hozzáértő igazítson útba ha van ideje írjon pár sort, hogy hogyan működik ez, mivel érdekelne a téma, nagyon szépen köszönöm! Üdv.2019. szept. 22. 11:59
1/3 anonim válasza:
Ha normálisan szeretnéd akkor fémig
2/3 anonim válasza:
Azokon a részeken ahol nincs hiba, nem kell leszedni fémig a régi festéket, elég neki 800-as csiszolópapírral vizes csiszolás, és mehet rá az új réteg, ahol persze rozsdás, ott lecsiszolni fémig, ha szükséges hegeszteni, gittelni, szórógittelni.
Homokszórni csak a felnit szokták, komplett kocsit még nem láttam fényezőnél homokszórni, irdatlan nagy munka lehet szerintem csak a restaurátorok csinálják.
3/3 anonim válasza:
Vidd fényezőhöz, aztán ha megkaptad az ajánlatot használod így tovább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!