Ti aksi csere utan ujratanitjatok az ecut?
Valahogy nem tudom értelmezni a kérdésedet. Az ECU nem felejti el a gyári motorvezérlő szoftvert egy akkusaru levétellel. Jó is lenne, ha minden alkalommal újra fel kéne rá tölteni a programot...
Az elektromos ablakok végállásást szoktam újratanítani, hogy működjön az automata mozgatás. Valamint a fejegységen a dátumot, időt szoktam beállítani. Ha nem teszem meg, akkor RDS alapján szinkronizál, de nem azonnal, hanem idő kell neki.
Kb ennyi, amit akkusaru levétele után tennem kell. Az előző autómon is így működött. A motorvezérlővel semmi dolgom nem szokott lenni.
Nem, mert nincs ECU a kocsimban :D
Állhat az autó éveket is akksi nélkül, nem felejti el a beállításokat az ECU, ezt valaki hülye kitalálta csak.
#1 Válaszoló pedig van,hogy elfelejtheti a Bsi ha idő allatt levesszük az aksi sarut.Pl Peugeot Can-Van rendszernél ezek 2005 évj. előttiekben
még a használati utasításban is bent van,hogy várni kell kb 2percet.
Kérdező,ha esetleg így jártál diaggal újra kell tanítani.
Volt olyan elektromos javítás az autómon, ami miatt több mint egy óráig le volt véve az akkusaru.
Sokan az akkut is így töltik, hogy kiveszik az autóból. Mégsem felejti el a gyári szoftvert. Egy pendriveon sem törlődik az eltárolt információ, csak azért mert nincs tápellátása. Az Asztali PC-k sem felejtik el a Windowst ha kihúzzuk a konnektorból. Őszintén szólva én ilyenről még nem is hallottam hogy az autó elfejeti a gyári ecu-szoftvert, ha nincs tápellátás.
Az ujratanitast meg ugy ertem hogy padlogaz beiktatasa az elso 10 km alatt, meg fordulatszam tartas meg ilyeneket hallottam.
Hajjaj van itt baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!