Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha következő olajcserénél...

Ha következő olajcserénél 5W40-ről 10W40-re váltok magas olajfogyasztás miatt, azzal okozhatok további kárt a motorban?

Figyelt kérdés

Egyáltalán megéri megpróbálni, van értelme vagy maradjak a gyártó által előírt viszkozításnál?

Április óta van meg az autó, az elején nem fogyasztotta az olajat de aztán egyszer után kellett tölteni és utáni romlott csak a helyzet, már 2000-3000km-enként kellett tölteni vissza MAX-ra, most meg lassan már 1100-1500km-enként. Nyílván ez a motor halála és ez a folyamat nem visszafordítható vagy megállítható, de érdekelne tudom e lassítani vagy valamelyest megoldást jelentene e a sűrűbb olaj?

Ez egy Ford Mondeo 1.8 szívóbenzin, mindig a gyári Ford Formula E olajat kapta csak a kézikönyvben írt 5W40 viszkozitással.

Tudomásom szerint most annyi a helyzet, hogy eszi az olajat és lehet töltögetni de amíg lehet halogatnám a motorcserét és próbálnám lassítani a folyamatot vagy csökkenteni az olajfogyasztást.

2019. szept. 19. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Sűrűbb olajtól rosszabb lehet a kenés, tehát gyorsitod a kopást, ami már így is jelentős, tehát nem éred el a célod vele...

A kérdés annyi, hogy megeszi az olajat, vagy elfolyik valahol.

Nem érdemel annyit az autó, hogy egy szerelőnek megmutasd?

2019. szept. 19. 15:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerelő látta, a motor teljesen tiszta sehol még csak nem is szivárog az olaj, a kipufogón érezni, hogy ott jön ki tehát elégeti. Nem hegerfejes, nem tőmítéscserére szorul, égeti az olajat és bár egy gyürűcsere nem lenne költséges de a munkadíj miatt nem éri meg, egyszerűbb motort cserélni. Viszont ha lehet lassítanám azért valamilyen módon az olajfogyasztást és ameddig lehet halasztanám ezt.
2019. szept. 19. 16:08
 3/9 Beviz Elek ***** válasza:
100%

A magy kérdés, hogy mitől romolhat ilyen ütemben? A gyűrűkopás egy ennél lassabb folyamat.

A 10w40-nel nem igazán lassítanád a fogyást, ellenben rosszabbat tennél vele a motornak.

2019. szept. 19. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A bontott motor hatalmas lutri. Ha az autó többi része jó én megcsináltatnám a motorját.
2019. szept. 19. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ahogy írták..

beletolod a vastagabb olajat és egy rövid ideig kevesebbet fog enni,de aztán rosszabb lesz a helyzet.

Csökkenteni úgy tudod az olajfogyasztást,hogy kevesebbszer használod,mivel kevesebbet mész kevesebbszer kell után tölteni.

2019. szept. 19. 18:17
 6/9 anonim ***** válasza:
55%

Jó kis olajlehúzó gyűrű törés....

Az alkatrészek valóban nem drágák, de a munkadíj... + ha már szét van kapva a motor akkor főtengely szimeringek, hengerfej tömítés, síkolás, összes gyűrű... így a végösszeg lenne 400-500e ft.

"Új" motor nagyon nagy lutri!

Szerintem simán próbáld meg a 10w40-et... mi veszteni valód van??? Tönkre menni nem fog tőle és akár még kinyújthatod vele az időt mielőtt leadod a méh telepre az autót vagy eladod olcsón hibás motorral.

2019. szept. 19. 18:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az 1.8 szívó hajlamos gyűrűletapadásra és olajevésre. Innentől a folyamat nem visszafordítható, a lehúzógyűrő nem húzza le az olajat az az égéstérbe kerülve elég. Olyan vékony olajfilm van a hengerfalon, hogy teljesen mindegy mit töltesz bele. Meleg állapotban az 5W40 viszkozitása teljesen megegyezik a 10W40-ével. Lükhetsz bele 10W60-at is, azt sem fogja tudni lehúzni a gyűrű és azt is enni fogja.
2019. szept. 19. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
amikor az én autómban elszakadt a vezérműszíj, nekem is két lehetőségem volt: motor felújítás, vagy csere. Előbbit választottam, mert tudtam, hogy a motorom jó. Sajnos egy bontott motornál a lutri nagy, nem tudod, mit veszel. Ha meg szétszedeted, megnézeted, stb. akkor nem lesz olcsóbb. Persze ki lehet fogni tuti motort, de ebben van rizikó. A felújítás szerintem nem lesz 400.000 forint.
2019. szept. 19. 18:56
 9/9 anonim ***** válasza:
újítasd fel, ne halogasd. Az olaj nem folyékony motorszerelő. A sűrűbb olaj a közelgő hidegben pláne nem jó.
2019. szept. 19. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!