Mennyire számít a vízszintes talaj olajszint ellenőrzésnél?
Figyelt kérdés
Van egy Opel Astra F autóm. Nincsenek olaj problémáim, de szoktam ellenőrizni időnként az olajszintet. A ház előtt ha állok, és ellenőrzöm (hideg motornál nyilván) akkor kb a feléig van a két jel között úgy hogy a pálca egyik és másik felén eltér. Egyik nap máshol álltam éjjel, majd reggel ellenőriztem mivel többnyire hosszú út előtt álltam. A pálca ekkor azt mutatta hogy a maximum alatt van egy nagyon minimálissal. Ennyit számítana hogy mennyire sík területen állok?2019. szept. 16. 10:41
1/3 anonim válasza:
Meglepően sokat számít. Astra H-mnál (a kezelési útmutató szerint üzemmelegen ellenzőzöm a szintet leállítás után 10 perccel) teljesen mást mutat ha csak egy nagyon enyhe lejtése is van a talajnak.
2/3 anonim válasza:
EGy éjszaka alatt lefolyik az utolsó csepp olaj is és ezért többet mutat mintha leállás után nem sokall nézed. Persze a talajvizszint is jelent sokat.
3/3 A kérdező kommentje:
Első : Köszi, akkor valószínűleg ez lehet. :)
Második : Amikor a házunk előtt néztem, nem sík talajon akkor is reggel ellenőriztem teljesen hidegen, meg mikor síkon álltam akkor is.
2019. szept. 17. 19:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!