Ha a légszűrő ki van véve és nagyobb a légnyelés attól erősebb lesz a kocsi?
Ezt marhaságot rögtön kipróbálhatod , mert nem sokáig tart kivennia levegőszűrőt.
Ha erősebb lesz írd meg itt. LÉGNYELÉS !!!!
Kérdésre a válasz: Igen.
Ugyanis nincs ami szűrje a levegőt, ergo több levegőhöz jut a motor.
Ha belegondolsz, a sportlégszűrők / direkt légszűrők is ezen az elven működnek. Jobb az áteresztő képességük (levegővel együtt a nemkívánatos anyagokat is átengedik).
De hogy tovább is menjek: Ez a légszűrő eltávolítás, vagy sportlégszűrőre csere ez teljesen felesleges ilyen tök átlagos, alacsony teljesítményű személyautóknál. 1.8 szívó benzinről beszélünk. 140 lóból csinálsz 143-at. Abszolút jelentéktelen. Nem hiszem, hogy városba te, mint civil kiautózod azt a 3 lóerő különbséget :D De még 15-öt se vennél észre, abban biztos vagyok.
Ráadásul ez a plusz lóerő amit ki tudsz préselni a kocsiból, ez a fordulatszám legfelső tartományán fog jelentkezni, amiben nem nagyon közlekedsz huzamosabb ideig.
Arról ne is beszéljünk, hogy szűrő nélkül (meg sportlégszűrővel is) sokkal több por, kosz kerül be a motorba. Mert hát nincs ami felfogja. Tehát a motorod élettartama az drasztikusan le fog csökkenni. Ezért a +2%-os teljesítménynövekedésért mérlegeld, hogy megéri-e ez neked... Többet vesztesz egy ilyen mutatvánnyal, mint nyersz.
Ha mindenképp ragaszkodsz az ilyesfajta megoldáshoz, akkor szerezz be valami minőségibb sportlégszűrőt. De nagy csodát attól se várj. A légszűrő eltávolítását abszolút nem javaslom. De én már olyan fékpad mérést is láttam, ahol a kocsi rosszabbul teljesített sportlégszűrővel, mint gyárival... Hidd el, jó az a gyári ami a kocsidban van.
Szumma szummárum, ha kevés az 1.8 szívó, akkor nem a légszűrővel való mókolás fog drasztikus változást hozni :). Nagyobb köbcenti, turbó, kompresszor, anyámkínja.
Abból az 1.8 szívóból soha nem fogsz gépállatot csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!