Autókereskedő átverés ellen tehetek még valamit?
Nem rég vettem autót. Már hazafele kigyulladt a motorellenőrzés lámpa. 1 héttel később tudtam elvinni szervízbe. Kiderült, hogy egy 250-300 ezrest tételt cserélni kell. Tudok-e ezzel valamit kezdeni, akár jogi úton, úgy, hogy megérje?
Amikor kipróbáltuk, nem volt ilyen probléma, illetve mivel a kocsit külföldről hozták, a foglaló után frissen szigorított műszakin ment át (amin így át sem mehetne).
Az okoskodók kedvéért, arra nem volt pénzem, hogy mint az 5-7 autót leszervizeltessem, mielőtt megveszem.
Az autókereskedést felhívtam, arról magyaráztak, hogy teljesen természetes ez, ezekkel számolni kell, de ez nem volt feltüntetve, nem volt látható, nem említették meg. Miután kicsit agresszívabb stílusra váltottam, mert nem akarta abba hagyni a magyarázkodás, lényegében rám vágta, hogy akkor várja az ügyvédi papírt, a feltüntetett hibával.
Szóval adott egy KOPÓ alkatrész egy HASZNÁLT autóban, ami tönkrement.
Mi a kérdés tulajdonképpen? Nem szalon autót vettél
Ez a baj sok magyarral. Nem értenek az autókhoz, nem értenek a kereskedéshez, és nincs pénzügyi intelligenciájuk sem.
Átnézetni sajnálja a 10 ezret (tőlem ennyit kért a szerelőm) mert nincs lóvé.. de majd a javításra biztosan lesz.
Kb AKÁRMILYEN használtautót veszel, mindegyiken kell valamit cserélni.
Vannak autók amúgy, amiken évekig semmit sem kell, ezeket szalonautóknak hívják.
Milyen autót vettél egyébként? Így látatlanban nagyon úgy fest, hogy a rendelkezésre álló keret 100%-a az autó volt, nem hagytál tartalékot a kötelezően meglévő hibák javítására
Ennyi töketlen válaszolót!!!! Vagy mind kereskedők vagytok???
Az eladott autó után szavatosságot kell vállalni. Nincs mese, ez törvény.
El kell menni egy ügyvédhez, és küldeni egy levelet. Magánembertől nem veszi egyik kereskedés se komolyan a dolgot.Ha igazad van, akkor lehet végeredmény pénzbeli kompenzálás, vagy az autó visszavásárlása.
Kiolvasták, meg kiütötték a szar vezérműlánc hibakódját?
Aranyapám, ezt ne próbáld beadni még ügyvédnek se (nemhogy igazságügyi szakértőnek), mert a pofádba fog röhögni!
Az okoskodók kedvéért, arra nem volt pénzem, hogy mint az 5-7 autót leszervizeltessem, mielőtt megveszem.
Most akkor vettél 7 kocsit, amiből 1 szar? Mert az még jó arány nagyon.
Mintha Magyarországon az emberek nem tudnának kilépni a rabszolga síkból...
Nem szalon autót vettem, nem szalon áron. Ez az egyik. Az ár reprezentálja az állapotát. A másik, amit még mindig nem értem, miért olyan elképesztően k**va nehéz felfogni, hogy az autót, olyan állapotban vettem, ahogy azt láttam/el volt mondva. Láttam, hogy koszos, láttam hogy össze van csikarva, láttam, hogy nem működik ez meg az, elmondták pár másik hibáját is. Ennek tudatában vettem ezt az autót, ebben az állapotban, X összegért. A hibát senki nem említette! Hazudtak, nem erről volt szó. Igen-igen, még mindig magyarázzátok nekem, hogy feküdjek alá, mindenki vigye el szerelőhöz, ahelyett, csináljuk meg az eladó helyett, meg többi baromság, fizessünk többet. Szerintem ez AZ Ő FELADATA, szerintem törvény tiltja, hogy eltitkoljon dolgokat, stb. Ha veszel a tesco-ba egy porszívót, akkor ha el van törve, te is b**zódj meg, mert nem vitted el eleve megnézetni? Ez mekkora istentelen baromság már.
Az a baj, hogy nem értek az autókhoz? Miért kéne értenem? Értsen hozzá az eladó. Ez a baj a magyarokkal, hogy olyan buták, olyan rabszolga szerű gondolkodásban élnek, miért nem csinálsz már mindent te az eladók és a szerelők helyett? Az oké, hogy szétlopnak, hazudnak, de az nem, hogy ne adj isten nem értek az autókhoz. Miért lenne kötelező?
Nem az egyszeri 10 ezret sajnálom. Hanem megnéztem, vagy 10 autót. Ebből külsőre kiesett mondjuk 7. Ha mind a 7et átnézetem, és véletlen pont a 7. van rendben, akkor az 70 000. Sőt, lehet, hogy egyik sincs rendben, és akkor 70 000 full kuka, kezdhetem elölről. Plusz, mindegyiket egy totál idegen helyen kellett volna ellenőrizni, időpontot kérni, amire van egy sanda gyanúm, hogy nem jött volna össze, illetve abban is biztos vagyok, hogy ezek ott össze vannak beszélve. Nem tartom reálisnak, továbbá újra megjegyzem, tudom rabszolga láncok rabigája között ezt elképesztően nehéz elhinni, DE EZT NEKI KELL MEGCSINÁLNIA. Van fogyasztóvédelem, neki fél év "garanciát" kell rá minimum vállalni, le kell műszakiztatni, állapot lapot adnia stb. stb. Továbbra is kérlek, ne én legyek már az idióta, mert a másik egy bűnöző. Ha ellopják a biciklid, azért is te vagy a hülye, mert miért nem veszel drágább zárat, ugye?
Igen, vannak, de nem mindegy, hogy mit és mennyit. Ezen is kellett még cserélni mást is, de az nem gond, illetve nem is közel egy harmada a kocsi árának.
Hagytam keretet, de nem ekkorát.
Nem, több autót megnéztem, és ha követtem volna ezt a teljesen logikus dolgot, hogy vigyem én el szervizbe az összeset, akkor ha egyik sem lett volna jó, vagy a legutolsó lett volna jó, akkor arra is költhettem volna bőven, és lehet ugyanitt tartanék, vagy itt sem.
#6 Ó én már rég megtanultam, csak azt nem értem, hogy ez alá miért fekszik be mindenki és miért fogadja el mindenki. Így vagy úgy, de én biztos nem fogok alkalmazkodni a lopáshoz. Az a baj, hogy elvek, meg kultúra itt már nincs.
Ez bullshit, hogy nem tudtak róla. Ez az autó, már jó ideje ott állhatott, és egész biztos, hogy benne volt már a hibakód. Ezt ők ki is ütötték. Jól tudták ők, hogy mit adnak, csak pofátlan módon eltitkolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!