Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerékív enyhén rozsdásodik az...

Kufli kérdése:

Kerékív enyhén rozsdásodik az autón, tartós megoldás?

Figyelt kérdés
Javasolták,hogy kezeljem le rozsdagátlóval majd vegyek rá egy króm kerékívet.Ez jó lenne hosszú távon is?Vagy van esetleg valakinek valami minőségibb megoldása?

#rozsda #Renault #kerékív
2019. szept. 12. 19:46
 1/7 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Lakatos.majd festés
2019. szept. 12. 19:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon enyhe rozsda.Éppen,hogy csak elkezdett rozsdálni,de nem szeretném,ha tovább terjedne.Lehetőleg házilag kivitelezhető ötlet kellene.
2019. szept. 12. 19:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Házilag nem lesz tartós megoldás. Kezdődő állapotban könnyebb rendesen megcsinálni, lakatos + festés
2019. szept. 12. 20:09
 4/7 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Otthon újra tudod festeni, de sokat nem ér, nem túl tartós.

Ha az első sárvédőn látod az ívnél, akkor gondolj bele, ez nem kívül a festék alatt kezd el rozsdásodni, hanem belül megállt a sok kosz, átrágta már magát a lemezen a rozsda és úgy hólyagosodik a sárvédőn kívül. Ha rendesen letakarítanád a rozsdát, akkor lyuk lenne ott. Az elsőket könnyű cserélni, érdemes újat venni, lefújni és belül az ívnél alvázvédőt kenni rá mielőtt felrakod. Leszedésnél esélyes hogy a küszöb elején is felbukkan némi rozsda.

Ha hátul látod a perem behajtott részén, az is szívás. Ott általában 2 lemez van összehajtva, a kettő között sosem fogod tudni rendesen rozsdátlanítani, tartós megoldás ott is a csere, komolyabb munka.

2019. szept. 12. 21:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem is elkezdett rozsdásodni, mindenfélét ajánlottak, de baromi macerás mind.

belül ledrótkeféztem, és alapként rézpasztát kentem, aztán líthiumos zsírt gazdagon. ezzel mind a négy kerékívet bekentem, oszt annyi. félévente megismétlem. rérek izgulni, ha kilukad a lemez.

2019. szept. 13. 11:51
 6/7 anonim ***** válasza:
87%
A probléma oka az hogy a belső falán van egy nagy adag sárdarab,és az rohasztja. Te kívülről csiszolhatod, glettelheted sz&rt sem ér míg a belső problémát nem állítod meg.
2019. szept. 14. 01:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Milyen Renault az?
2021. aug. 23. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!