Mit tegyek, ha el szeretnék adni egy autót rossz állapotban, de nem vagyok szakember/szerelő?
Minden információt közölni fogok a vevővel, amiről tudomásom van/érzek/hallok. Nem értek az autókhoz.
De ha visszajön egy hét mulva hogy még ez és ez a "rejtett" hibája van, amiről nem tájékoztattam, és beperel?
Hogy lehet ezt megelőzni? Az ára 100000 ft körül lenne, tehát nem milliós, százezres nagyságrendek..
Felteszed a netre és leírod az összes hibáját plusz odaírod, hogy ezen kívül a korából / értékéből adódóan lehetnek általad nem ismert hibái is.
Ha valaki be akar perelni akkor röhögj bele a képébe és mondd, hogy várod a keresetlevelet ugyanis nincs az a bíróság aki nem neked ítél ha amúgy az autó vételára 100.000Ft és egyébként becsületesen leírtad az általad ismert hibákat.
A ismert hibákat viszont az adásvételibe is tételesen írjátok le.
Alkatrésznek.ennyit írj én spec beleirtam hogy rozsdás , motor és váltó még futómű hiba.
Nem volt baja de így nem hozza vissza
A szerződésre totalcaros cikk ajánlására bele fogom írni, hogy "az eladó nem vállal szavatosságot az autó életkorára, értékére és a fennálló hibajelenségekre tekintettel".
Minden hibát, amiről tudok, leírok, és aláiratom, csak az a baj, ez nem fér rá a szerződésre, úgyhogy remélem, ha külön lapon van, úgy is elfogadható.
Köszönöm a segítséget.
Az a baj "elvileg" semmit nem ér az ilyen habi duma, hogy "megtekintett állapot" meg a "nem vállal szavatosságot" mivel nem lehet olyan polgárjogi szerződést írni ami a PTK-nak ellent mond - még akkor sem ha azt mindkét fél aláírja.
Ezért javasoltuk, hogy írd úgy a hibalistát, hogy ne lehessen ráfogni, hogy "rejtett hiba". Ha leírod, hogy futómű hibás vagy azt, hogy motorhibás az kb. lefed mindent és nem tudnak mit kezdeni vele.
De egy 100e-s autóért lehet a bontó is ad 50e-t és akkor legalább nem kell stresszelned azon, hogy bárki visszahozza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!