Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki megy ezen keresztül? Két...

Annakarerina1 kérdése:

Ki megy ezen keresztül? Két éve születésnapomra azt kaptam, hogy jogosíványt szerezzek.

Figyelt kérdés
Sajnos az első elméleti vizsga nem sikerült, de a kövi igen, az eü is, ezzel nincs is baj. A rémálom ezután kezdődött. Tavaly márciustól kezdtem forgalomban vezetni, 3 sikertelen vizsgán vagyok túl és még mindig nincs jogsim. Már szinte félek oktató mellé beülni. Amikor a párom autójával gyakorlunk városon kívüli nem forgalmas helyeken akkor nincs ez. Nem tudom, hogy valaha képes leszek levizsgázni, annyira stresszwlek a vizsgabiztostól h remegek mint egy drogos kb. Kinek hogyan sikerült?
2019. szept. 7. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Kötelező órák után egyből küldött volna az oktató vizsgára,de én úgy éreztem,hogy ennek még nincs itt az ideje,mert nem érzem azt,hogy teljes nyugalomba végig tudnám csinálni. Vettem még +4 órát amikor kifejezetten az aggodalmaim gyakoroltunk. Aztán éreztem azt,hogy akkor most már mennék vizsgázni. Hiba nélkül sikerült.
2019. szept. 7. 12:46
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Nekem is ez volt, és szerintem rengeteg embernek, mert nagyrészt a vizsgabiztosok a "zsebpénzre" utaznak.

Előbb-utóbb át fognak engedni, de sajnos a jogsi emiatt valójában nem 100 ezer, mint ahogy reklámozzák, hanem jóval több.

2019. szept. 7. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy nem mindenki utazik a pénzre, ez durva általánosítás, ahogy az "elsőre mindenki megbukik" is. Aki tud vezetni, azt átengedik. Viszont azt is el kell fogadni, ha valaki alkalmatlan rá. Azért 3 bukás után is ennyire rettegni nem igazán normális. De mitől félsz? Az oktató durva? Kiabál? Vagy csak a béka feneke alatt van az önbizalmad és annyira rágörcsölsz, hogy emiatt izgulsz? Vagy ténylegesen csinálod a hülyeségeket? Azon sajnos dolgoznod kell, mert hiába lesz meg csodával határos módon a negyedik próbálkozásra esetleg, nincs rosszabb egy önbizalomhiányos, rettegő sofőrtől az utakon.

Jól értem, hogy tavaly március óta, tehát másfél éve vezetsz forgalomban?

2019. szept. 7. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Másfél év alatt 3-szor vizsgáztál csak?

Igazából sok választásod nincs, nemsokára lejár a kresz vizsgától számított 2 év és akkor újra kell kezdened az egész tanfolyamot. Addig még menj el vizsgázni egyszer-kétszer, hátha sikerül. Ha nem, akkor szerintem ne erőltesd a témát.

2019. szept. 7. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy voltam ezzel annak idején. Tanácsom: kezdjél el beszélgetni az oktatóval, vizsgázóval. Bármiről. És beszéld be magadnak hogy a következő vizsgára nem azért mész hogy átmenjél hanem hogy szoktassad magad. Nekem így sikerült.
2019. szept. 7. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyám anno annyira stresszelt 30 éve, hogy a 4. vizsgára a mentő is ment, mert elájult, 10 éve újra neki futott, elsőre átment.... úgy, hogy minden váltásnál megnézi a sebváltót, és amikor legutóbb ültem mellette (mentünk a kocsim átvenni), akkor kb 20 cmvel kerültünk el egy ütközést. A kocsiján számtalan kisebb horpadás van, jó pár menet közbeni meg parkolás közbeni koccanásból .... szerintem életveszélyes....(mondjuk, Pesten láttam már cifrábbakat).... szóval, ha nem megy, akkor nem kéne erőltetni, mindenki jobban fog járni.
2019. szept. 7. 15:12
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

Idén vizsgáztam, elsőre sikerült. Igaz, nagyon vártam már a jogosítványt, azt hiszem nemleges választ el sem fogadtam volna:D

Én csak azt tudom tanácsolni ami nekem minden helyzetben bejön; legyél magabiztos! Még ha belül félsz is, kifele azt mutasd, hogy magabiztos vagy. Ez egy idő után rád is fog ragadni és sokkal könnyebben tudod kezelni majd a kellemetlen helyzeteket.

A vizsgabiztostól meg ne félj, egy normális oktatóra van szükséged és menni fog. A vizsgára vigyél kenőt és ha olyan a vizsgabiztos add is oda neki. Ez neked is egy kis megnyugvást fog adni arra a 20 percre amíg levizsgázol. Esetleg keress egy női oktatót, hátha mellette nyugodtabb lennél.

Menni fog, bízz magadban, gyakorolj sokat!

2019. szept. 10. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!