Mennyire éri meg manapság autóelektronikát tanulni?
Hétfőig van választásom,hogy autószerelő,vagy autóelektronikára megyek..
Elektronika mindig is érdekelt, érdekelne, hogy mennyire keresletek ezek?
Itt laikusként gondolkozom,hogy nem keresett nagyon mert nem viszik sokan szerelőhöz az autót,főleg nem elektronikai problémával nem?
Nagyon keresett lesz, plane az ujabb autoknal.
Hidd el tudom mit beszelek.
Autoszerelo van mint a nyû de jo elektronikust meg az ujabb autokhoz is mindig hivnak.
Szerintem ha tenyleg erdekel is vagj bele!
sok sikert
Nagyon érdekel az elektronika, igazából villamosmérnök lett volna a cél, csak lecsúsztam 3 ponttal a BME-ről...
:(
Jöhet még több hozzászólás :)
Én sem vagyok szakértő de szerintem legalább annyi kereslet van autóelektronikusra mint autószerelőre.Az újabb autók csurig vannak elektronikával,minden elektromos,képernyők mindenhol..
És ez a trend valószínűleg csak folytatódni fog.Autószerelőből rengeteg van,autóelektronikus viszont ritkább faj.
Az autóelektronikai képzésen a jelenlegi átlagos utcai autókról (tehát a 10-15 éves típusokról) tanulnak a diákok. Ha érdekel az elektronika, akkor szerintem ez is fog. Kereslet az van rá. Viszont az elektromos hajtás szóba sem kerül az órákon. Tehát a legújabb autókhoz az ott megtanult tudás majd kevés lesz (ez 10-15 év múlva jelenthet majd gondot. Németországban 1-2 éve külön képzést indítottak, és akik modern elektromos autók javításával szeretnének foglalkozni, azoknak el kell azt végezniük. Nálunk is csak idő kérdése ez, szerintem.)
Én elektrotechnikusnak tanultam elsősorban, nem bántam meg egyáltalán. Véleményem szerint sokkal érdekesebb mint az autóelektronika. Szerintem nézz utána hogy van-e ilyen képzés a környékeden, ez a szakma foglalkozik igazán az elektronikával (pl. áramkörtervezés) - régebben az elektrotechnikusokat Műszerészeknek hívták. Utána a Pannonon lettem villamosmérnök, ami így technikusként már nem volt nagy szám (értsd: sok újdonságot nem tanultam). Az egyik középiskolai osztálytársam viszont a BME-n lett villamosmérnök. Tavaly az osztálytalálkozón szakmáztunk is egy kicsit, és hát, vagy az ő vagy az ottani oktatás hiányosságai nagyon megmutatkoztak rajta: nem tudta hogy mi az a relé, se hogy mi az a prellegés és hasonlók. De az egyetemi éveim alatt is találkoztam pár BME-s villamosmérnök hallgatóval, és én azt tudtam leszűrni, hogy nagyon elméleti ott az oktatás, hétköznapi életben is hasznosítható tudással nem igazán gazdagodnak ott a diákok. Szóval én a helyedben nem búsulnék azon hogy nem vettek oda fel. De ha mindenféleképpen oda szeretnél menni villamosmérnök hallgatónak, akkor is egy ilyen OKJ-s képzés jól jöhet, plusz pontszámot ér felvételnél. Jelenleg ha jól tudom 32 pont jár érte. Hogy az autóelektronikára is megadják-e azt nem tudom, de az elektrotechnikusra biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!