Ha kiszalad eléd egy gyerek, mikor neked zöld van, neki piros, és halálra gázolod, az kinek a hibája? LL Junior ügy.
Nem kell ahhoz száguldozni, hogy halálos baleset történjen, 30-cal is elég menni.
De ha az autósnak zöld van, és megy a megengedett 50-nel, a gyerek meg kiszalad, akkor nincs az a gyors reakcióidő, ami megakadályozza a balesetet, ha túl közel történik.
Ha még 20-30 méterre vagy a zebrától, akkor tudsz satuzni, de ha épp akkor érsz oda, akkor mit tudsz csinálni?
Ki hogy látja?
Meghalt egy pici gyermek, ami tragédia, így kérem, hogy a stílust ennek megfelelően válasszuk meg.
De azért véleményt lehet írni, úgyis erről fog most szólni minden a következő hetekben.
LL Junior pedig közszereplő, már az összes létező portál lehozta a hírt.
De ami miatt most felmerült bennem a kérdés, és kíváncsi vagyok mások véleményére:
azt írta a saját facebook oldalán, hogy bízik a magyar igazságszolgáltatásban.
Feltételezem, ezt úgy értette, hogy bízik abban, hogy meghurcolják és elítélik az autóst, aki vélhetően szabályosan közlekedett.
Véleményem szerint itt az igazságszolgáltatás azt az egy embert veheti elő, aki a gyerekkel volt és épp nem figyelt rá.
Egy 3 évesnek fogni kell a kezét, ha zebra felé megyünk, nem hagyni szaladgálni.
Szóval ha már igazságszolgáltatás, akkor itt anyukát kell elővenni, vagy azt a személyt, aki nem figylt rá, hogy a gyerek ne menjen ki az útra, és nem azt meghurcolni, aki el sem tudta kerülni az ütközést.
Nem egy ilyen baleset volt már, és igenis megviseli azt is, aki nem hibás, de mégis az ő kerekei alá kerül egy ember. Az ő élete is tönkremegy, pedig nem tehet róla, de az emléket ő sem fogja tudni soha kitörölni az agyából, és lelkileg belerokkan, hogy egy szülő ilyen felelőtlen volt.
És akkor leírom, amit facen nem fogok, mert személyeskedést nem akarok emiatt, ismerem az embereket.
És bocs, hogy idekeverek olyat, ami talán lehet, hogy nem kéne. De Junior most arcoskodik, hibáztat mást. Mert csak az nem hibázik, aki NEM csinálja. Aki nincs ott.
Ki volt a gyerekeivel, mikor ő kurwázott? Ki feküdt mellettük éjjel? Ki vigyázott rájuk, amikor egyik nő után jött neki a másik? Amikor mással élvezkedett, és kijelentette, nem tolerálná,ha Csillának lenne más férfi az életében, mikor neki már ott volt más nő?
Junior HOL VOLT?
Most meg hirtelen, hogy a tragédia megtörtént, rögtön igazságot akar szolgáltatni?
Akkor lettek volna ilyen fontosak a gyerekei, akkor nem történt volna meg... Utólag könnyű mást hibáztatni...
Tény, hogy ez most azért kapott nagyobb nyilvánosságot, mert ismert emberről van szó.
DE! nem voltak ismert emberek a Hableány utasai, kapitánya, és mégis mindenki erről beszélt.
Vagy ha már gyerek-téma: amikor pár éve babakocsit sodort el az autós, és azt mondta, a szemébe sütött a nap... legalább ennyi cikk született róla.
#8: abban igazad van, hogy zebránál fokozott óvatosságot ír a KRESZ, de ezt, amit írsz, hogy lassabban közelíted meg, akkor kell alkalmazni, ha nincs jelzőlámpa, vagy ha valami miatt ki van kapcsolva, pl. hétvégén csak villog, vagy pl hiba miatt nem üzemel.
Szerintem ha működik a lámpa, akkor NEM kell számítanod gyalogosra, és nem kell fokozott óvatossággal megközelíteni, mert ha minden zebránál lelassítanál, lehet első nap összeverne valaki, aki mögötted megy, és haladna.
Nem támogatom az agressziót, ne érts félre, de nagyon sokan azért mennek kocsival, és nem tömegközlekedéssel, mert nem akarnak másokra várni - és ez szerintem jogos is.
Elég életszerűtlen, hogy minden egyes zebránál lelassíts min. 30-ra.
Nem is kell belvárosnak lennie, hanem egy sima lakótelep a város szélén: 100 méterenként van zebra, mehetnél 50-nel, és tényleg le fogsz lassítani mindenhol, még akkor is, ha neked zöld van, nekik meg piros?
Én nem hiszem...
És nem is csinálja senki.
Junior ma már nyilatkozott, hogy elperli a nagyobbik gyereket az anyjától, mert szerinte ő a hibás.
Csilla meg nyílt levélben válaszolt, igaz azt nem olvastam, csak a cikk bevezetőjét, hogy Csilla szerint meg Jr nem volt jó apa, és sosem volt ott, mikor a gyerekeknek szükségük lett volna rá, nem volt mellettük.
Szóval tényleg fura nekem is, hogy most hirtelen milyen szerető apa lett és magához vette a gyereket, de igazából eddig is gondoskodhatott volna róla, volt rá több éve.
A gyereknevelés nem annyi, hogy adok pénzt, meg néha elviszem az állatkertbe.
Bár nem látok bele, de úgy gondolom, hogy nem is volt velük még minden hétvégén sem, hiszen ő zenész, és a fellépések, rendezvények, falunapok épp hétvégén szoktak lenni, ő meg ugye ebből él.
Alapvetően Csillánál voltak a gyerekek, ő vásárolt be, ő vitte oviba, ő altatta, stb. Az, hogy apuka megjelenik és elviszi 1-2 órára a gyereket a játszira meg fagyizni, attól ő nem jó apa, de persze közszereplő, most ezt kell mutatnia, hiszen a bevétele attól függ, hogy hogyan viszonyulnak hozzá az emberek.
Ha az autós szabályosan közlekedett, akkor őt biztosan nem ítélik el. Elképzelhető, hogy kap egy szóbeli figyelmeztetést a tárgyalás végén a körültekintőbb közlekedés érdekében, de ennyi.
Akit itt elítélhetnek, az az édesanya, aki az adott pillanatban ott volt mellette. Viszont azt gondolom, hogy épeszű bíró őt sem fogja meghurcolni és pl. letöltendő börtönbüntetésre ítélni, hiszen aki szülő, azt tudja és érti, hogy annál nagyobb büntetést az életben nem kaphat egy anya a pillanatnyi szerencsétlenül alakult helyzetéért, amit ez az anya kapott. Végignézte a gyermeke haláltusáját a másik gyerekével együtt úgy, hogy nem tehetett ellene semmit. Csoda ha nem fog teljesen becsavarodni ettől a tudattól. Aki szülő, az tudja, hogy bármilyen körültekintő is, bármikor megtörténhet a baj. Nekem a kezem tört el a játszótéren anyukám jelenlétében, a páromnak a szemöldöke szakadt fel otthoni játék közben, más az arcát horzsolta végig úgy, hogy felnőttként is látszik a nyoma, megint más a fogát törte ki, miközben bicajozni tanult. Ez a kisfiú sajnos belehalt ebbe a pillanatnyi hibába. Nem mondom, hogy nem felelős az anyuka, de a történetet ismerve egyáltalán nem érdemel meghurcolást. A gyerek városban élt, feltételezem folyamatosan közlekedtek vele úttest mentén, megtanították neki hogyan kell. Elég egy óvatlan pillanat és ez történik. Jól mondták mások. Itt vagy mindenki hibás, vagy senki. Elkerülhetetlen volt.
Egy biztos. Én néhány napja már sokkal erősebben fogom a gyermekem kezét úttest közelében úgy is, hogy tudom, hogy megtanítottuk neki hogyan kell szépen közlekedni az út mellett a járdán, vagy éppen a zebrán. És előre rettegek, hogyha megszületik a kistestvére és hármasban megyünk apuka nélkül bevásárolni, akkor hogyan fogom fogni a gyerekem kezét, a babakocsit és a bevásárló szatyrot is egyszerre a zebrán. Közel sem lehet olyan egyszerű egyedülálló anyaként két gyermeket nevelni...
Junior gondolom igazságszolgáltatás alatt azt értette, hogy elpereli a gyereket az anyjától. Amivel érthető módon azt gondolom a lehető legrosszabbat tenné. Nem (csak) az anyával, a gyerekkel. Nem elég, hogy végignézte a testvére halálát, az addig megszokott közege is teljesen felborul, arról nem is beszélve, hogy amikor L.L a lóvét hajtja, mi lesz vele? Ki vigyáz rá éjszaka?
A nagymama vigyázna rá, ahogy eddig is, ha "apás" időtöltés volt.
Legalábbis ezt olvastam.
Illetve mai hír az is, hogy nem az anyja kezét fogta a gyerek, hanem Csilla barátnőjéét, és meglátott valakit a túloldalon, azért kezdett el átszaladni az úton.
Én az autóst sajnálom nagyon a történetben, akit talán jobban megvisel a dolog, mint ezt a mintaapát, mert az autós is gyászol, de csendben, méltósággal, míg Junior ÉLŐ VIDEÓT posztolt a TEMETŐBŐL.
Hát ha így "vigyázott rá" a nagymama, akkor a felelősség jórészt őt terheli.
A sofőr az égvilágon semmit nem tehetett. Féktávolságon belül fizikai képtelenség megállítani az autót. Akkor is, ha rávernek száz évet (úgyis ez lesz: mi az hogy a szemétládája nem állt meg tíz centin belül?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!