Ha kiszalad eléd egy gyerek, mikor neked zöld van, neki piros, és halálra gázolod, az kinek a hibája? LL Junior ügy.
Nem kell ahhoz száguldozni, hogy halálos baleset történjen, 30-cal is elég menni.
De ha az autósnak zöld van, és megy a megengedett 50-nel, a gyerek meg kiszalad, akkor nincs az a gyors reakcióidő, ami megakadályozza a balesetet, ha túl közel történik.
Ha még 20-30 méterre vagy a zebrától, akkor tudsz satuzni, de ha épp akkor érsz oda, akkor mit tudsz csinálni?
Ki hogy látja?
Meghalt egy pici gyermek, ami tragédia, így kérem, hogy a stílust ennek megfelelően válasszuk meg.
De azért véleményt lehet írni, úgyis erről fog most szólni minden a következő hetekben.
LL Junior pedig közszereplő, már az összes létező portál lehozta a hírt.
De ami miatt most felmerült bennem a kérdés, és kíváncsi vagyok mások véleményére:
azt írta a saját facebook oldalán, hogy bízik a magyar igazságszolgáltatásban.
Feltételezem, ezt úgy értette, hogy bízik abban, hogy meghurcolják és elítélik az autóst, aki vélhetően szabályosan közlekedett.
Véleményem szerint itt az igazságszolgáltatás azt az egy embert veheti elő, aki a gyerekkel volt és épp nem figyelt rá.
Egy 3 évesnek fogni kell a kezét, ha zebra felé megyünk, nem hagyni szaladgálni.
Szóval ha már igazságszolgáltatás, akkor itt anyukát kell elővenni, vagy azt a személyt, aki nem figylt rá, hogy a gyerek ne menjen ki az útra, és nem azt meghurcolni, aki el sem tudta kerülni az ütközést.
Nem egy ilyen baleset volt már, és igenis megviseli azt is, aki nem hibás, de mégis az ő kerekei alá kerül egy ember. Az ő élete is tönkremegy, pedig nem tehet róla, de az emléket ő sem fogja tudni soha kitörölni az agyából, és lelkileg belerokkan, hogy egy szülő ilyen felelőtlen volt.
Elsősorban a szülő, aki hagyott egy ilyen kis gyereket felügyelet nélkül rohangálni az út mellett...
Aztán hogy az autós hibáztatható-e, azt majd a vizsgálat végén dönti el a bíróság.
Örülök, hogy így látjátok, mármint természetesen a KRESZ szerint így van, és ki sem írtam volna, ha nincs ez a "bízom az igazságszolgáltatásban" rész.
Vannak képek a helyszínről, dupla zebra, és nem egyszerre zöld a két része.
Nyilatkozták ott lakók, hogy "nincs összehangolva", így nagyon kell figyelni.
Basszus... közlekedésben MINDIG nagyon kell figyelni, mert egy pillanat műve a baleset.
És nem az a klasszikus dupla zebra, hanem a két rész között van egy elég széles sáv, ami nem része az úttestnek.
Ezt csak azért írom, mert az én városomban sok olyan zebra van, ami dupla lámpás, nem egyszerre zöld - naná, hiszen akkor minek kéne két lámpa? - és végig része az úttestnek a gyalogátkelő, épp csak egy nagyon vékony járdaszigeted van, amin megállhatsz, míg a másik rész is zöldre vált.
De itt nem erről volt szó.
Ó, ez nem derült ki.
Így egész más fényt kap az ügy.
Még kevés az információ, de köszi, hogy írtad.
Egyébként nekem is megfordult a fejemben, hogy a nőtől elveszik a másik gyereket, mert alkalmatlan.
De arra senki nem gondol, ha Csillától elveszik a gyereket, ő mégjobban belerokkan. Senkilye nem marad azért mert egyszer egyetlen pillanatra nem figyelt.
Amúgy szerintem az, hogy bízik amagyar igazságszolgáltatásban arra gondolt, hogy majd szakértőkkel, szemtanúkkal megvizsgálják az esetet és az alapján hozzák meg a döntést, nem meghurcolásra gondolt, véleményemszerint. Isten áldja szegény kisgyereket, nyugodjon békében!
Valamit szeretnék helyretenni a kijelőlt gyalogátkelőhelyen rossz időben lévő gyalogossal kapcsolatban. Teszem ezt a konkrét esettől függetlenül, gyakran találkozom vele, és mindig bosszant.
Tilos jelzésnél semmi keresni valója a gyalogosnak az úton. Alapvetően ez igaz, de mégsem.
Ha tilos a lámpa, akkor tilos az útra lépni. Világos. A gyalgosnak viszont nincs műszaki vizsgája.
Ha a szabad jelzés húsz másodperc, nekem negyvenbe telik átjutni, akkor gyökeret ereszthetek a lámpánál, és soha el nem indulok?
Aki csak totyog mert kicsi, vagy mert nagy, de járókerettel és csak lassan halad, arra nem kell figyelni? Őket el szabad ütni, mert szabálytalanok?
Sarkítok, tudom, mert a bringával átrobogót sem szabad, de arra nem is kell számítani. Gyalogosra viszont igen.
A szabad jelzés ellenére is elvárás a fokozott óvatosság.
#8!
Természetes, hogy figyelmesen közlekedünk, és még a váratlanra is megpróbálunk felkészülni.
Azt azért ne mond, hogy egy zöldhullámnál, amikor megindul az áradat, akkor Te minden kereszteződés, minden zebra előtt lelassítasz és a gyalogosokat nézegeted, miközben a hátsó rendszámodat nyomja a troli. A zsúfolt belvárosban -különösen a lámpás kereszteződéseknél- szinte mindig sokan állnak a járdán a zöldet várva. Csoszogó nénikék, deszkás kölykök, fejhallgatós "lesz@romavilágot" típusú véglények, stb.
Itt alighanem senki nem volt hibás igazán, és mindenki. A mama kézen fogva vezette a kisfiút, aki egy ismerőst láthatott meg. Kitépte magát a mama kezéből és átszaladt. A vezető is áldozat, a mama és a papa is egyformán.
Hónapokig fogják vizsgálni egy tizedmásodperc történését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!