Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Túl érzékeny gázpedál?

Túl érzékeny gázpedál?

Figyelt kérdés

Dieselen tanultam vezetni, ott (lehet ez dieseltől független, nem értek hozzá), kb 2-3 cm-t kellett benyomnom a gázpedált mire úgy éreztem, hogy "megy az autó". Meglett a jogsim, vettem egy 1.6-os, benzines autót és ha a gázpedált 2 mm-re benyomom már pörög az egész gép mint az állat és marha zavaró. Nem tudok normálisan gázt adni, óvatosan manőverezgetni stb stb. Meg lehet ezt szokni, vagy egy autószerelő tudja ennek az érzékenységét állítani?

Köszi!

2019. aug. 29. 22:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen gázpedált meglehet szokni.

Csak gyakorolni kell.

2019. aug. 29. 22:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet szokni. Kicsit hamarabb engedd a kuplungot és máris nem tud annyira felpörögni!

Minden autó egy kicsit más ebből a szempontból. Pl nekem az új autómnak sokkal fentebb fog a kuplungja és nem is lehet olyan jól adagolni mint az előzőnek. Eleinte nagyon furcsa volt, mindig bőgettem a motort, meg olyat rántott, hogy azt hittem kieset belőle. Mert megszokásból kezeltem a pedálokat. Pedig ez előtt már 18 éve vezettem. Aztán nagyjából mostanára sikerült kitapasztalnom, megszoknom.

2019. aug. 29. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!