Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használtautó kereskedésből...

Használtautó kereskedésből kihozott autóra van valamennyi garancia?

Figyelt kérdés
Most olyasmire gondolok,hogy a megvásárolt autót elvinnénk márkaszervízbe átnézetni.És ha kiderül,hogy komoly baja van,akkor mit lehet tenni?Értem én,hogy használtat veszek,de azért jó lenne valami kapaszkodó.Tegnap az egyik helyen check engine-es autót akartak ránk sózni,hogy azzal a jelzéssel nem kell foglalkozni.Azután kiderült,hogy katalizátor cserés,ami csak 100 ezer+munkadíj!És még mikor alkudni akartam,nem engedtek az árból!:)Nevetséges...

2019. aug. 29. 09:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs garancia. Lehet kötni az kereskedéssel valamilyen garanciát, de ott sem bármilyen meghibásodásra fognak kötni veled garanciát. Szavatosság van, ami kb azt jelenti, hogy akkor és csak akkor reklamálhatsz, ha megvetted az autót, és átvertek vele, azaz volt rejtett hibája, amiről az eladó tudott, de Téged nem tájékoztatott, kvázi elhallgatta előled, de azt sem lehet kb sehol sem érvényesíteni, mert be kell bizonyítani, hogy a hiba már az eladáskor is fennállt.

El kell vinni márkaszervizbe átvizsgáltatni az autót, 10-20 ezer Ft és kapsz egy több oldalas állapotlapot, ahol feltárják az akkori hibáit az autónak. De azt senki nem fogja megmondani, hogy egy hónap múlva megáll alattad, senki sem jós.

2019. aug. 31. 22:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

1 perctől kb 14.40ig van szó a használt autókról. Sztem tanulságos sztori, kb ugyanez a szitu, mint a kérdésben, hogy eleve rossz kocsit sóztak rájuk gondolkodás nélkül, csak itt be is dőlt neki a pasas...

2019. aug. 31. 22:35
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez már teljesen off topic ebben a témában, de nem értem a felháborodást. Vettek egy autót, azonnal, mindenféle utánjárás nélkül, mind a kereskedés, mind az autó típusára értem. Ha csak ott azonnal rákeresnek Google-ban, hogy AAA Autó, szerintem az első 100 találat az, hogy "CSAK OTT NE"! Impulzusvásároltak, hogy mai szlenggel éljek. Megtetszett, foglaló, hagyták magukat megdumálni. Oké, hogy nem vihették vissza azonnal. De 16 napot akkor miért is vártak? Nem értem a csávót... :D Én is nyúltam már mellé autóval, buktam rajta, megtanultam, hogy nem azonnal döntünk, többet megnézünk és elvisszük átvizsgálni. Innentől kezdve én végignevettem a szenvedését a csávónak a kamera előtt. :D Ha hülye volt viselje a következményét. Kicsit azért lehetett volna tökösebben rájárni a nyakukra és meglenne a megoldás.
2019. aug. 31. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!