Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson smkp váltójába 80W90...

Krómgyűrű kérdése:

Simson smkp váltójába 80W90 vagy 10W40-es olaj kell? Nagy vitakérdés mindenhol.

Figyelt kérdés

Fél éve 80w90-nel tökéletesen üzemelt a motorom, de most kezdett csúszni. Lamellákat újra cseréltem, rugók is újak, de még mindig fenn áll.

Ma kicseréltem 5w40-re (ez volt itthon) és mintha ezzel egy fokkal jobban menne, azaz nem csúszik annyira magas fordulaton.

2019. aug. 26. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy... A csúszás biztos nem a rosszul megválasztott viszkozitás miatt van.
2019. aug. 26. 20:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Te mire gondolsz?

Kipufogó és légszűrő is tiszta. Előgyújtás és hézagok is jól vannak beállítva. Karburátor vadonat új, 70-es főfúvóka van benne, súbertű alulról a 2.helyben van. Gyertya szürkés őzbarnás színű.

2019. aug. 27. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál azoknak sincs semmi köze hozzá.

Csak egy kérdés: biztos hogy csúszik az a kuplung?

Ha igen ott vagy nem zár össze teljesen a kuplung (pl a bowden húzva marad valamennyire kiengedett karnál) vagy nem bírja átvinni a nyomatékot mert pl nagyobb henger van rajta. Ezek a lehetőségek vannak.

2019. aug. 27. 21:16
 4/4 K Laci ***** válasza:
10w40 az nem váltó olaj.
2019. aug. 27. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!