Milyen gyakran tisztítjátok az autótokat?
Kb. két hetente.
Ha van rá idő, akkor otthon mosom, ha nincs akkor kézi mosóban mosatom le.
Régebben nagyon sűrűn mostam. Mostanra sikerült leszoknom erről és beletörődtem, hogy nem kell mindig feltétlenül makulátlanul tisztának lennie kívülről az autónak. Mostanra havi 1, max 2 mosásnál sikerül megállnom.
Mivel autópályán járok leginkább, az első útig tiszta csak az autó. Tavasztól, őszig tele van az eleje rovarhullákkal. Sajnos ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, elkerülhetetlen. Ősztől tavaszig, pedig a többi autó által felvert trutyi teríti be. Legjobb talán a tavaszi és őszi átmeneti időszak, amikor már nem olyan aktívak a bogarak, de még a trutymós idő sem köszönt be. Ilyenkor van, hogy egy hétig is tiszta az autó.
Waxolni jó minőségű anyaggal 3-4 havonta szoktam. Úgy veszem észre, hogy ennyi elég.
Belül kb 2-3 hetente porszívózok. Ha a szőnyegek szemmel láthatóan koszosak, porosak, akkor kirázom bármikor, ez kb 3 perces művelet. Porszívózás után a műszerfal, ajtókárpitok kapnak műanyagápolót, az ülések, kormány, váltószoknya bőrápolót. A motorteret kb 2 havonta lefújkálom a portól kompresszorral. Az elérhető műanyag felületeket ott is áttörlöm ápolóval.
Annyiszor, hogy állandóan csillogjon. Ha hetekig nem esik, vagy nem járok locsolt úton, akkor felesleges. Olyankor elegendő nedves ruhával áttörölni. Bentről csak a szemetet kirakom a kukába, és porszívózok.
A mosáshoz csakis esővizet használok.
Attól függ mennyit megyek vele, milyen az idő...
De úgy átlagosan havonta egyszer, kívül bellül nagytakarítás!
Igyekszem nem lehúzni az ablakot hogy minnel kevesebb por jöjjön be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!