Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek,20 éves autóra nem...

Mit tegyek,20 éves autóra nem fogok garanciát adni?

Figyelt kérdés
Volt egy 2000es évjáratú Seat Leonom. 2 éve vettem egy kereskedébe 600ért,akkor lett behozva Ausztriából. 29000kmet tettem bele és sokat költöttem az autóra: Vezérléscsere,váltócsere(bontott),kuplungcsere, Kipufogócsere,4 lengéscsillapító csere,horpadásjavítás,gumicsere...kb 400-500at ráköltöttem. Most eladtam 600ért és másnap visszajött a vevő és elkezdett cirkuszolni,hogy adjak vissza 100at az árából,vagy vegyem vissza,mert törött volt,meg nagyon rohad az alja,meg hidegen kicsit hangosabb a motorja. Mondtam neki felejtse el eljöttek megnézték,ez nem új autó hanem 19 éves. Elkezdett ordibálni a házunk előtt,hogy találkozni fogunk még,de akkor nagyon meg fogom bánni,meg ilyenek... Mit kezdjek ezzel?
2019. aug. 16. 07:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

A szerződésben gondolom benne volt, hogy a vevő megtekintette, átvizsgálta az autót, tudomásul vette a hibáit.

Ezek amiket írsz, ki kellett volna derüljön azonnal, ha figyelmesen megnézi, mielőtt megveszi. Vessen magára, ha csukott szemmel és füllel vette meg.

Nyugodtan mondd meg neki, hogy vigye perre, de a házad elől takarodjon ordibâlni, mert rendőrrel viteted el.

Jártam már meg én is használt autóval, ez ilyen, egy 20 éves auto nem lesz hibátlan. Meg kell vizsgálni, mielőtt megveszi.

2019. aug. 16. 09:01
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Februárban hibásan adtam el a vw polóm, azóta se hallottam a vevőről, mivel beleírtuk a szerződésbe a nagyobb hibákat
2019. aug. 16. 09:10
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Ilyen ka szr emberek vannak...Olyat is meséltek nekem, hogy a csíkosan törlő ablaktörlő lapátot akarták kicseréltetni a garanciára hivatkozva. Magánszemélyek között nincs garancia, csak szavatosság. A rejtett (!) hiba vétel előtti meglétét pedig a vásárlónak kötelessége bizonyítani. Ehhez az utcán ordibálás kevés.
2019. aug. 16. 09:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

HA te tájékoztattad az ISMERT hibákról akkor ennyi volt, kalap kabát, menjen bíróságra, úgysem fog tudni semmit elérni.

Amúgy az, hogy rohad az alja egy szemmel látható külső sajátosság, semmiképp nem lehet "rejtett hiba"-ként kategorizálni.

Amúgy nem cigány volt véletlen a kedves vevő? Ez náluk teljesen bevett szokás, csak nem szoktak másnapig várni, hanem már helyben vagy 1-2 óra után reklamálnak és követelőznek.

Semmit ne csinálj, jogilag semmi esélye nincsenha pedig fenyeget vagy tetlegességig fajulna bármi akkor rendőrség..

2019. aug. 16. 09:55
 15/17 anonim ***** válasza:
31%
Na nehogy már vásárlás előtt ne tudjon a k*va autó alá nézni... Jelentsen fel, körbe fogják röhögni.
2019. aug. 16. 10:44
 16/17 anonim ***** válasza:
61%

ez egy ismert régi trükk...ne dőlj be, mond hogy menjen a yardra.

ha nem akkor te mész, mert életveszélyesen megfenyegetett... aztán biztos, hogy a vevő, és a tanuk adatai valóságosak? mert ilyenkor szoktak nagyon bátrak lenni.

2019. aug. 16. 10:57
 17/17 anonim ***** válasza:
32%

Mégis mit akar egy 19 éves autótól?

Fél lábbal már a bontóban van ezeknek autóknak a 90-95%-a.

Nincs költségmentes használt autó.

Alá kellett volna néznie.

Szokásos történet: pénzem nincs, de jó autó kéne.

2019. aug. 16. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!