Az összes H Astra eszi az olajat?
Nagyon tetszenek, de minden ismerősöm le akar beszélni, hogy eszik az olajat.
Az összes motorra igaz ez?
Engem személy szerint az 1.8 benzin érdekelne
Aha... é fizesd ki a 400-500e forintot a "tömítésekre" amik mellett kicserélik a gyűrűket meg a hajtókar csapágyakat is... stb.
Aki volt olyan hülye és betartotta a gyár által előírt 20e km-es csereperiódust annak már 100e km-nél elkezdi szépen enni az olajat.
Aki 10e-nként cserélte annak később jön ki ez a problem.
Na de kérdés mennyi km van a kiszemelt autóban? (Na meg, hogy valós-e ez a km?)
"Aki volt olyan hülye és betartotta a gyár által előírt 20e km-es csereperiódust..."
Helyesbítek, 30e km a gyári csereperiódus, mindig is ennyi volt.
Jó magam egy 2005-ös, azaz 14 éves példánnyal rendelkezem, ami 314.000km-nél tart. 15.000km-enként cseréltettem benne mindig olajat. Soha, egyetlen ml-t sem kellett még rátöltenem. Igaz az enyém nem benzines, hanem 1.7cdti. Benzineseknél nagyban függ az előélettől az olajfogyasztás mértéke. A cserék gyakorisága és hogy mit töltenek bele. Pl láttam már olyat, akinek szent meggyőződése, hogy a H Astrába teljesen jó a teszkós 10w-40-es(!) olaj. Aztán eladja és a következő tulaj hiába tölti bele az előírt minőséget, szidni fogja, mint a bokrot, hogy milyen hulladék ez az Opel motor. Így keletkeznek a városi legendák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!