Megéri egy Jaguar Xf?
Megéri? Miért építési törmeléket akarsz vele fuvarozni vagy mi?
Személyautó csak viszi a pénzt max egyik jobban mint a másik.
Az, hogy megéri-e vagy nem, azt te döntsd el.
Én egy szintén 2010-es Mercedes vezetek. Hány embertől hallottam már hogy "fúú mineeek", "fúú erre majd a gatyád rámegy", "hááde biztos csak jampizni vetted". Szóval akinek savanyu a szőlő, azoknak nem éri meg...
Nekem megéri, mert normális autó gurul alattam.
Ha olyan autót keresel, ami elvisz A-ból B-be, és csak közlekedni kell, akkor arra nem kell ilyen autó. Mert ahhoz túl igényes, drága fenntartani.
Ha olyan autó kell, amivel jó utazni, egyben a "hobbid" is, tudsz vele foglalkozni, élményt nyújt neked, jó ránézni, fontos neked egy jó megjelenés, akkor a "megéri-e" az nem kérdés. Minden megéri, amire van pénzed, és akarod.
Szeméyles véleményem, hogy a Jaguar az kimondottan törődést igénylő autó. És szeret elromlani benne ez az. És itt nem is mindig a nagy és költséges dolgokra kell gondolni, inkább a sok kicsi, apróbb de annál bosszantóbb dolog. (elektromos szarok pl.)
Ha egy olyan autó kell, amit megveszel, és a kötelezőkön kívül nem akarsz hozzányúlni, akkor ne ezt válaszd.
Egyébként szép autó :). Jókiállású. Én venném. A dízel / benzin kérdést is rád bízom. Én benzinest vennék.
5 éve használok egy 3.0d-t. Benzines motorral nem érdemes megvennni, a dízellel jó párosítás, de csak ha 10km és afeletti utakra használod. Rövid távokra a nagy dízel DPF szűrővel nem jó választás, a DPF regeneráció nem tud lefutni.
Kb 200.000km felett jönnek elő problémák és onnantól nem rentábilis a fenntartása (akár milliós kiadások), de ha kifogsz egy valósan 100.000km körülit, az jó lesz még sokáig.
Futóműve semmivel sem drágább fenntartású, mint egy A6-é, váltója ZF, elektromos hibái szinte nincsenek, nálam a csomagtartó zár működik, de valamiért csa zárt ajtónál, ha kinyitom a kocsit, akkor csak távirányítóról.
Ez az össz hibalista 100.000km alatt, meg egy 15eFt-os érzékelő.
A kopó alkatrészek drágák, mert nehéz az autó és nyomatékos, csak hogy tudd kb mibe kerül fenntartani;
- Olajcsere, kb 10eKm, használattól függ, kiírja; 50eFt anyagár
- Egy garnitúra gumi/év (igen /év): 200eFt
- Fékbetétek/2év: 50eFt (vagy több, de ennyiért már jót kapsz)
- Féktárcsák/3év: 80eFt (vagy több, de ennyiért már jót kapsz)
- Váltó olaj és tömítéscsere/5év: 150eFt
Minden rendelhető hozzá Angliából, a márkaszervíz drága (mint minden prémium márkához)
Fontos hogy legyen benne tolatókamera és ülésfűtés (olasz importokban nincs mindben)
Fékből a 355mm-es a jó, ennél ha benézel a felninél, nem egy középen kivágott nyerget látsz, hanem egy takarólemezt oldalról.
Az ülésdöntés opció volt, de minden értelmes ember kérte, érdemes lecsekkolni.
Ülését próbáld ki, a 2011-es ráncfelvarrott szerintem sokkal kényelmesebb előtte nem tart oldalról, illetve 2011-től 8 sebességes ZF van benne, ami autópályán hasznos.
Fogyasztása vároban; 10.5l/100km
autópálya rövid úton: 8l/100km
autópálya 100km felett: 6.5l/100km
Egyébként elképesztően jó vezetni és a dízelmotorja halk, egyenletesen erős, futóműve reagál a kormányzásra, tart de nem ráz, mestermunka.
Bármelyik verziót veszed meg 211LE, 240LE, 275LE, ugyan az a motor, fék és váltó, pl a 211LE-s is felprogramozható 275LE közelébe, negatív következmény nélkül, tovább húzni nem szabad, a motor felső limitje a 275LE/600Nm, az új gyári 300LE/700Nm-es verziók hullanak.
Sok siket a nézelődéshez!
...Illetve vezérléscsere:
- első: 160eKm vagy 10 év -> most időszerű a 2010-es évjáratnál, ha van róla számla hogy megcsinálták az nem hátrány
- hátsó szíj; 240eKm vagy 9 év -> van hátsó üzemanyag szivattyú szíj is, arról is kell hogy legyen számla vagy azonal cserélni kell
A kérdésedre válaszolva; a 3.0d megbízhatóbb és erősebb, ugyan akkora fogyasztás mellett, mint a 2.7d.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!