Ha az új autót télen veszi át a tulajdonos, akkor azt téli gumival szállítják vagy ugyanúgy nyárival?
Eddig minden autómat nyári gumival kaptam. A legutóbbit tavaly februárban vettem át. Nyári gumi volt rajta. Előtte direkt rá is kérdeztem a szalonban és azt a választ kaptam, hogy a gyári szerelés minden esetben nyári gumis.
Szakadó hóesésben bő 200 km-ről hoztam haza a nyári gumikon az autót. Az autópályát szerencsére elég jól takarították, beálltam 90-nel a külső sávba jó nagy követési távolságot hagyva. Szerencsére nem volt semmi gond, de izgalmas utam volt.
Az autó vásárlásakor eléggé kiköltekeztem és azt reméltem, hogy februárban már nem lesz hó, így kitolhatom őszig a téli garnitúra beszerzését. Felni, nyomásszenzor, gumi, nem kis tétel...
Nem is örültem volna, ha a 18"-os alufelnikre téli gumit adnak. Télre bőven jó a 16"-os is. Ilyet vettem végül ősszel. Felni is, gumi is olcsóbb volt ebben a méretben. Télre szerintem nem is árt a kicsit magasabb oldalfalú, ballonosabb gumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!