Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik akkor, ha kifogy...

Sirály83 kérdése:

Mi történik akkor, ha kifogy a benzin az autóból?

Figyelt kérdés

Suzuki Swiftem 2006-s évjáratú, 1328ccm, benzines. Ha elfelejtem megtankolni az autót és teljesen kifogy az üzemanyag, akkor egyszerűen csak leáll az autó?

Nem károsodik semmi a motortérben?

2019. júl. 29. 20:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%
Nem nem nem. Fékezésnél fog megköhögni, meg tolatásnál. mert akkor előremozdul benne a levegő.
2019. júl. 29. 22:57
 12/17 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Ha kifogy az üzemanyag, akkor leáll az autó. Kannából raksz bele egy kicsit, eltekered a kulcsot és megy tovább. Minimálisan tovább fog tekerni az önindító, de nem sokkal, hamar beindul.

Én leszedtem a tankot, kicseréltem az üzemanyagcsövet, tehát teljesen kiürült az üzemanyagrendszer, nem igaz ez a légtelenítős dolog, maximum dízelnél.

Szutykot is szívhat fel a tankból (a motor nem károsodik hiszen az üzemanyagszűrő felfogja a trutyit), bár sem én, sem más a családban sosem találkozott ilyennel, bármennyire is kijártuk az üzemanyagot, olyan viszont volt hogy benzinkúton annyira koszos volt az üzemanyag hogy tankolás után dadogott a kocsi.

A tankodnak sem lesz baja, nem fog összeroppanni (a sapkában van szuszogó és a kocsi akkora vákuumot sem tud képezni), a tank sem fog rozsdásodni, tekintve hogy 20+ éve műanyag tankok vannak az autón, rozsdásodó műanyaggal pedig még nem találkoztam.

2019. júl. 29. 23:21
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Ja de eltömődik a szűrő akkor megáll az egész.
2019. júl. 29. 23:26
 14/17 anonim ***** válasza:
31%
te ilyen hülye létedre vezetsz?:D
2019. júl. 30. 00:39
 15/17 anonim ***** válasza:
84%
12. jól írja , a 7.-nek meg a többinek is olvassátok el.
2019. júl. 30. 09:43
 16/17 Majatom ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz. Én egyszer teszteltem az enyémet (bár az 99-es), hogy hány km-t megy egy tankkal. Betettem egy kanna benzint a csomagtartóba, és mentem, míg meg nem állt a motor. Mikor lefulladt, benzin bele, indít, és ment tovább minden gond nélkül.
2019. júl. 30. 15:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Benzines autónál semmi különös nem történik.

A múltkor pont a kút előtt párszáz méterrel fogyott ki. Leállt a motor, begurultam a kútra, teletöltottem, és pöccre indult.

2019. júl. 30. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!