Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A felnin lévő téligumikat...

A felnin lévő téligumikat /télen pedig a nyáriakat/ igaz, hogy fektetve szabad csak tárolni, állítva nem? Miért?

Figyelt kérdés

Tegnap véletlenül mentem rá valami gumiápolós videóra, nem akartam, de unalomból végignéztem és ott mondja a csávó, hogy a felnin tárolt kereket oldalára fektetve a nem felnin lévőt pedig állítva a futófelületén szabad tárolni. Én pont fordítva csinálom, egyrészt mert amúgy is így tudom csak elhelyezni őket ott, ahol vannak, másrészt fogalmam sem volt róla, hogy ezt elvileg így kéne és az az igazság, hogy nem is nagyon foglalkoztam a dologgal, ugyanis láttam már felnis és nem felnis gumit is így is úgy is tárolni.

Én lassan 3 éve mindig így tárolom a levetett kerekeket hónapokig, de nem vettem észre azóta se, hogy valami negatív változás következett volna be rajtuk. :)

2019. júl. 29. 07:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy autóm, amit (nyáron) 3 hónapig otthagytam az utcán (külföldre mentem dolgozni).

Mire visszajöttem, a gumi hozzákötött az aszfalthoz és égett a kuplung mire sikerült nagy nehezen megindítani. Utána tényleg rázott a gumi (kis sebességnél is) egy olyan jó hétig aztán kidolgozta magát.

2019. júl. 29. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!