Hogyan érdemesebb lassítani? A kuplung benyomásával vagy a gáz elengedésével?
Ha kinyomod a kuplungot, pont hogy fogy a benzin, mivel alaojáratot fenn kell hogy tartsa. Ha motorféket hagyod, akkor a kb 20 évnél fiqtalabb autók már mind elzárják a benzint. Ott a kerék forgása tartja életben a motort, ez viszi tovább a dugattyút.
Érdemes motorféket használni. Én akkor szoktam üresbe kivenni, amikor már a kettes fokozat is kevés lenne, és amúgy is meg akarok állni.
Gáz elengedésekor nem nyomunk azonnal kuplungot!
Csak ha már nagyon lelassult az autó.
"De alapjáraton még több kilométert lehet gurulni, miközben a másik módszerrel még 4000-et forog a motor perceken át"
Mivan?
Az igazság valahol odaát van, mindenesetre a kuplungot nem nyomkodjuk feleslegesen.
Én mondjuk városban ha pl lámpánál kell megállni akkor motorfékkel kigurulom, viszont utána már nem váltogatok vissza, hanem valahol az alapjárat környékén kilököm a váltót üresbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!