Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hatással van egy...

Milyen hatással van egy fejegység az akkumulátorra?

Figyelt kérdés

Van egy Exide Premium 47Ah akksim, alig több mint egy éves.

Szeretnék venni az autóba egy fejegységet, csak félek, hogy le fogja meríteni az akksit vagy egyszer csak nem fog beindulni.

Mivel csak egy gyári rádió van benne, így nem tudom, hogy milyen hatással lehet rá egy fejegység.

Jogos a félelmem, vagy nem kell tartanom?

Mire érdemes figyelnem?

2019. júl. 23. 18:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem a fejegység fogyaszt "sokat" hanem a hangszórók.... esetleg erősítő/mélyláda.
2019. júl. 23. 18:46
 2/5 Koplárovics Béci ***** válasza:

Önmagában a fejegység nem fogyaszt többet, mint a gyári rádió, mivel ugyanazokat a hangszórókat használja, és főleg azok számítanak. Sőt, leginkább az, hogy milyen hangerőre állítod. Azt meg úgysem tudod sokkal hangosabbra venni, mint a gyárival, mert a hangszóró esetleg nem bírja.

Nagyon sok autóban van fejegység (jé!), mivel a gyári rádiók kisebb tudásúak. Nekem is az van. És nekem is a 47Ah-s Exide Premium van az autómban, immáron 6 éve, és problémamentes.

2019. júl. 23. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem lesz baja nyugi.

Ha a generátorod rendesen tölt és nem álló motornál hallgatod órákig a rádiót hanem járó motornál akkor tölt a generátor és nem fog meríteni. Ha kisebb távokat mész csak az autóval akkor esetleg nem tölt vissza eléggé, de ha normális fejegységet veszel annak eleve kevesebb valamivel a fogyasztása mint a régebbieké tehát nem szabad hogy leszívja az akkut. Amelyik autónál ha álló helyzetbe szívja le a fejegység az akkut úgy hogy be sincs kapcsolva akkor 90% ban az összekötés lett elcseszve rajta. Vagy az ha van mellé betéve egy izmosabb erősítő ami okozhat még ilyen gondokat.

2019. júl. 23. 19:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megnyugodtam :)
2019. júl. 23. 19:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezzel se lesz baj, de ha ettől félsz vegyél bele normális aksit. Nekem álló motornál szívja fejegység, ajtóvilágítás, néha tompított ha véletlen rajta hagyom, 1000 W 4 csatornás erősítő és egy 850mélnyomó ami hídalva van bekötve... Na most mikor a haverokkal megállunk dumálgatni 2-3 órát simán kibír és utána pöccre indítja a benzintemetőt. :) 72 Ah-s aksi és 10essel kerül többe mint a 47-es... Ennyiért megéri hogy ne attólj félj, hogy mikor kell tologatni a kocsit hogy beinduljon. Nem?
2019. júl. 23. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!