Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Megmentenéd egy srác életét...

Megmentenéd egy srác életét azzal, hogy esélyt adsz neki egy randira?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy kedves, udvarias srác, aki depresszióban szenved, aminek részben oka, hogy minden lány visszautasítja, egy-két nap után vissza sem írnak neki, randiig szinte el sem jut.

Ezért azt gondolja, vele van valami baj, amiért őt senki sem akarja. Így hát élni sem akar már...

(Egy intelligens, sportos, stabil munkahellyel rendelkező, érzékeny lelkű férfiról van szó, akinél pszichológus diagnosztizálta a depressziót.)

2023. máj. 5. 08:30
1 2 3 4
 21/39 anonim válasza:

Én nagyon szívesen bevállalnám, akár többre is! ;)

Gábor

2023. máj. 5. 12:22
 22/39 anonim válasza:
#21 még. Mi lenne, ha a fenti önjellemzésből kitörölnéd a depresszióra, és az életed megmentésére vonatkozó részeket?
2023. máj. 5. 12:22
 23/39 anonim válasza:
Tehát: "egy kedves, udvarias, intelligens, sportos, stabil munkahellyel rendelkező, érzékeny lelkű férfi társat keres" Hölgyek, így?
2023. máj. 5. 12:24
 24/39 anonim válasza:

Életet menteni?! Egy randival?! Kizárt!

Rettegnék, hogy:

- csak támaszkodni akar rám a srác,

- ha nem működik a kapcsolat, nem lehet tőle szépen elválni,

- lelkileg gyötörne.

Ha valóban intelligens, tudnia kellene, hogy az élet nem függhet attól, hogy épp van-e mellette valaki.

Első körben meg kell szeretnünk önmagunkat, törődnünk kell magunkkal; kiegyensúlyozottan élni -> aztán jöhet a kapcsolat.

sosem szabad várni senkitől megmentést és ami rosszabb, senkire(!) nem aggathatunk akkora terhet, hogy mentse meg az életünket egy randival.

Számomra ez nem érzékeny lelkületre vall, annál sokkal rosszabb és félelmetes is, pedig nem vagyok ám mai csirke.

2023. máj. 5. 12:29
 25/39 anonim válasza:
Menjen pszichiáterhez!
2023. máj. 5. 12:31
 26/39 anonim válasza:

A "megmentenéd e egy srác életét" elég erősen érzelmi zsarolás pl.

Aki nem ismeri a kifejezést az nézzen utána.

2023. máj. 5. 13:16
 27/39 anonim válasza:
Nem vonz egy depressziós pasi.
2023. máj. 5. 15:06
 28/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A kérdés nem rólam szól, és az illető pszichológushoz és pszichiáterhez is jár, aktívan tesz azért, hogy jobban legyen. Viszont ahogy említettem, a fő kiváltó ok a sorozatos kudarc volt társkeresés terén. Nem 1-2 ghostingolásról van szó, hanem a "match"-ek 99%-áról, és nem rövid ideig tartó próbálkozás alatt, hanem évek alatt... Ha valakivel ilyen sokáig folyamatosan ez történik, talán nem csoda, hogy kezd kételkedni magában. (Fizetős és nem fizetős társkeresőkön is próbálkozott, anyagi akadálya sosem volt az ismerkedésnek.)

És még egyszer, nem érzelmi zsarolás, sajnáltatás a cél. Egy tényt közöltem, hogy ennek tudatában lehessen a válaszokat megfogalmazni. A mentális betegségek olyan dolgok, amiket jobb már az elején tisztázni, mert ahogy látható is, sokan inkább menekülnek azok elől, akik ilyenekkel küzdenek. És ezért is olyan nehéz kigyógyulni belőle.

Az illető kérdést sem írt volna ki magáról, szerinte értelmetlen próbálkozni is, mert a vége úgyis mindig ugyanaz: eltűnnek.

Én azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogyan viszonyul a gyakori népe a depresszióval küzdőkhöz.

2023. máj. 5. 15:21
 29/39 anonim válasza:
Ja-ja, elég nehéz elhinni, hogy nem rólad szól, de whatever. Arról, hogy senkinek sem kell ő tehet, nem a lányok. Mert ő az ismétlődő elem a képletben. Valamit rosszul csinál. Pl. úgy gondol magára, mint akit nem lehet szeretni, vagy mint aki undorító, vagy folyamatosan a lányok szánalmára épít az udvarláskor is, s ez taszító nekik. 20,22,23 vótam. A 21 nem, azt elírtam előbb. Mihamarabbi gyógyulást minden szenvedőnek!
2023. máj. 5. 15:55
 30/39 A kérdező kommentje:

Kedves 29-es:

Igen, valóban így gondol magára, ez engem is nagyon bosszant. Segítenék neki, mert szerintem egy nagyon is értékes és jó srác, csak túl negatívan látja magát a csalódások miatt. Ezért gondoltam, hogy jó ötlet lehet pár motiváló randi, még szánalomból is. Legalább látná, hogy vannak nők, akik találkoznak, beszélgetnek vele, és nem csak szó nélkül lelépnek. Én barátilag szoktam néha találkozni vele, együtt támogatunk egy jótékonysági szervezetet anyagilag és mindenféle segítséggel. Ezzel is az volt a célom, hogy kirángassam, emberek közé vigyem. Olyankor kicsit jobban is érzi magát.

Köszönöm a válaszod!

2023. máj. 5. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!