Én is lehetek boldog?
Történet:
Pistike csúnya mint a rák és 30 éve nem jön neki össze egy nő sem. Változtatni nem akar mert lusta hozzá és mit képzel az aki ezt meri mondani neki. Ez a szokásos ilyen kérdések mögötti szitu..
Engedjétek el, próbáltam nem 1 ilyennek segíteni de a végén még majdnem, hogy engem is átvittek a depressziós oldalra..
Neki szakember segítségére van szüksége nem ránk.
Nekem minsig egy idézet jut eszembe amikor úgy érzem a gondjaimba/gondolataimba vagyok temetkezve: Minden nap nem lehet jó, de minden napban lehet valami jó. És ugyanígy van olyan élet is, ami mem jó, de mindben van valami jó, amiért küzdeni kötelesség,ugyanis önmagad boldogságtól való megfosztása a legnagyobb hiba amit ember elkövethet egyetlen, vissza nem térő alkalommal.
Egy ember akit én nagyon tisztelek, azt tanította nekünk, hogy igazából sehol nincs leírva az, hogy az embernek boldognak kell lennie. Sőt. Nem is lehetünk mindig boldogok. Ha nem lenne néha szomorúság, hogyan értékelhetnénk a boldogságot? El sem tudnánk választani a kettőt egymástól. Ha az ember szomorú, az nagyon is rendben van. Viszont nem szabad ezt úgy felfogni hogy ez baj. A gondolataink visznek el a rossz irányba. Tedd le őket és kezdj el élni! Legyen napirended, foglalkozz magaddal, mert más nem fog. Ez nem megoldás minden problémádra lehet, de elindít az önszeretet útján. Lehetsz boldog de ha mástól várod a boldogságot, sose leszel az. A te felelősséged hogy jól érezd magad. Ezen nem tud segíteni semmilyen agyturkász se ha te nem teszel érte.
Lehetsz.
Kivel lennél szívesen boldog?
A depresszió olyan mint egy különös tudatállapot. A depresszió az egyik legkönnyebben gyógyítható mentális probléma.
Menj el terápiába, légy szíves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!