Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Hogy lehet ismerkedni így?

Hogy lehet ismerkedni így?

Figyelt kérdés

Szóval kérdésem alapja ez :

23 vagyok, mivel mostanság nagyjából sehova nem lehet menni... Közösségi oldalakon nem vagyok aktív, és alapból se vagyok az a mindenkire ráírós fajta, így mit tudtok tanácsolni ismerkedés szempontjából?

(Ui amúgy helyes, normális vagyok, a tindert meg társait bohockodásnak gondolom)

2021. ápr. 8. 15:54
1 2 3
 11/22 anonim válasza:

ezt mondd a mai tiniknek, mert úgy beszélnek, annyi FANCY idegen szót a mondatba keverve, hogy azt sem értem, miről van szó.

Sajnos az idegennyelv tudásom valóban hagy némi kivetni valót maga után, mert csak két nyelvből van középfokúm :( de vígasztaljon, hogy az egyikből a felsőfokra gyúrok 💪

2021. ápr. 9. 09:01
 12/22 anonim válasza:

"ezt mondd a mai tiniknek, mert úgy beszélnek, annyi FANCY idegen szót a mondatba keverve, hogy azt sem értem, miről van szó."

Az is valoban eleg gaz, bar en ertem mirol beszel a korosztalyom (mar aki igy beszel, tisztelet a kivetelnek), nem maradsz le sok mindenrol tartalom tekinteteben...

Sok sikert a felsofokhoz, annyira - legalabbis angolbol - nem nehez, de szerintem ne origosra hanem eurora menj, az szorakoztatobb.

2021. ápr. 9. 09:10
 13/22 anonim válasza:
köszi, németből készülök a felsőfokra ;)
2021. ápr. 9. 09:12
 14/22 A kérdező kommentje:

Interneten és közösségi oldalakon nevelkedett generációtól szerintem nem baj ha valamit angolul fejez ki egy szövegben.... 21. Században a csapból is angol folyik, úgy hogy ezen ne lepődj meg.

Nem mondom hogy szép vagy menő, de annyiracazért nem is gáz

2021. ápr. 9. 09:25
 15/22 anonim válasza:

Tudom, hogy a csapbol is az angol folyik, de oszinten, ha nem tudod szetvalasztani a francia nyelvvizsgan a franciat es az angolt, kivagnak hogy nem tudsz franciaul.

Nehogy mar azt a nyelvet amit pisis korod ota tanulsz ne tudd mar rendesen beszelni. Egyszeru igenytelenseg, mondom en ezt 18 evesen.

2021. ápr. 9. 09:39
 16/22 A kérdező kommentje:

Jó hát én se dobálózok random idegen szavakkal (Csak vicc)

Én se tartom helyesnek, de nem érzem mebotránkoztatónak

2021. ápr. 9. 09:44
 17/22 anonim válasza:
Ki mondta hogy megbotrankoztato? Egyszeruen csak igenytelen.
2021. ápr. 9. 09:46
 18/22 A kérdező kommentje:
Igénytelenségről nekem más a véleményem... Inkább személyes higiénia, megjelenés témájában használnám ezt
2021. ápr. 9. 09:49
 19/22 anonim válasza:

na, most pedig teljesen egyetértek veled 😆 bár pacák vagyok 😓

2021. ápr. 9. 10:14
 20/22 anonim válasza:

"Igénytelenségről nekem más a véleményem... Inkább személyes higiénia, megjelenés témájában használnám ezt"

Pedig az írásképed és a nyelvhasználatod is ugyanúgy lehet igénytelen.

"Stílusrétegek: egy-egy csoport nyelvi kifejezésmódja (→ nyelvváltozatok)

– elkülönítő tényezők: szóhasználat, szövegalkotás, közléshelyzet, társadalmi hovatartozás, nyelvi igény

– főbb szintek: – felső szint (szépirodalom, művészi szövegek, szónoklat, rímes szövegek)

– középső szint (igényes mindennapi közlés, pl. előadás, felszólalás, tudományos írás)

– alsó szint (laza, igénytelen nyelvhasználat → argó, zsargon, szleng)"

[link]

A szlengbe pedig, mint stílusrétegbe, beletartozik az angolból nem átvett idegenszavak használata, aminek ugyanúgy van magyar megfelelője, csak úgy népszerűbb a fogadó fél számára. Vagy legalábbis a beszélő fél így véli.

#19, egyébként a "pacák" argó, tehát én is használok alsóbb stílusréteget, de messze nem annyit hogy zavaró legyen. Illetve a "pacák" az eredeti jelentését elvesztette, (ha jól tudom amúgy utast jelentett, de a magyar argóban felnőtt férfit.)

...

Fene hitte volna hogy érettségi után ez még előkerül...

2021. ápr. 9. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!