Vannak itt igazoltan magas IQ-val rendelkező nők?
30 körüli férfi vagyok, szívesen ismerkednék kifejezetten intelligens nővel. Még csak nem is a géniusz szintre gondoltam, de olyan 120 körüli már eléggé üdítő, és szórakoztató lenne. (Nekik van jó humorérzékük, ez például egy szempont.)
Külsőre nincsen favoritom. Viszont az elhízottság számomra kiábrándító.
Mit érsz az IQ-val, vagy magas végzettséggel, ha valaki alkalmatlan a párkapcsolatra?
Nem IQ, hanem EQ
"néhány teszt kitöltése után bele lehet jönni és látványosan javul az eredmény"
Az IQ adottság, nem tanulható. A MENSA tesztjeit pedig nem lehet akárhányszor megírni. 2 vagy 3 alkalommal egy élet során, közöttük is kell tartani jó nagy szünetet. De ez most mindegy.
Látom, savanyú a szőlő. Aki internetes tesztekkel él, s nem megy el validált tesztírásra, az nyilván nem azt a pár ezer Forintot sajnálja, hanem fél az igazságtól. Gyáva.
10-12.
Na ne! Most olvasom, hogy a 10-es is csak az online mensa-tesztet csinálta? Emberek! Ne már! (*facepalm)
Az online Mensa-teszt csak 125-ig mér és le is írják, hogy nem olyan pontos, mint a papír alapú élőben. Ha 125 vagy afeletti vagy, akkor csak ennyit ír az online teszt, hogy "Az ön IQ-ja legalább 125, kérjük fáradjon el egy élőben tartott tesztre.", vagy ilyesmi. De egy online IQ-teszttől mit vártok? Élőben kell ezeket megcsinálni, nem a neten a gép előtt ülve bohóckodni. Az online IQ-tesztek sokkal pontatlanabbak.
11 És tudjuk, egész pontosan mennyi ennek az embernek az IQ-ja? Mert az általam említett magas intelligenciaszint 140-150 körül kezdődik, nem 100 fölött. Rengeteg, tudományos munkakörben dolgozó ember van 100-120-as IQ tartományban, ez pont az a szint, amin még elég erősen korrelál a kreativitással. 160 körül pedig nagyon gyakran rendelkezik autisztikus jegyekkel az illető például. Nagyon kevés ilyen magas intelligenciával az olyan ember, aki mint ember, hatékonyan funkcionál. Persze az sem mindegy, hogy egy teszt szubtesztjei milyen pontszámokat adnak, a legtöbb intelligenciateszt egy profilt állít fel, nem csak egy random pontszámot lök oda, amit kornak és olykor nemnek megfelelően átalakíthatsz IQ ponttá. Arról nem beszélve, hogy te is azzal jössz, hogy létezik egy random ember, aki egy valószínűségi jóslásra rácáfol. Ez nem logika, ahol a "mindenki" cáfolata az, ha "létezik egy-két valaki, aki nem". Ez statisztika. :)
12. Igen, ebben egyetértünk. Van mindenféle megközelítés meg körmönfont módszer, amivel el lehet szórakozni meg tök jó, ha elmondhatod magadról, hogy ennyi meg annyi vagy, de igazából egy felnőtt már megtapasztal annyit az életben, hogy némi önkritikával el is tudja magát helyezni azon a bizonyos skálán. Nyilván ez nem tudományos eredmény, de azt azért el lehet belőle dönteni, hogy mi nagy falat az illető számára intellektuálisan és mi nem.
15. :D Pszichológia szakon (is) végeztem, minden tesztet felvettek velem, mielőtt tanultam volna róluk, mert utána már torzított volna, ha ismerem, hogy hogyan működik. Ray komplex ábra és MAWI is volt a kínálatban, utóbbit írtam is korábban. Sajnos az EEG kimaradt, csak más jellegű kísérletben volt alkalmam kipróbálni.
Ne rosszindulatból próbálj szöveget értelmezni, mert elég kínos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!