Fekete vagy ázsiai lányokkal hol lehet találkozni ismerkedés céljából? 😄
A "néger szó rabszolgát jelent"...
Ez nagy tévedés, "slave" jelenti a rabszolgát, a "negro" szó feketét jelent. (Ennek különböző változatai, szlengje akár a néger, nigger, negra stb).
Nem minden fekete afroamerikai. Főleg itt Európában egyáltalán nem biztos, hogy van bármi köze Amerikához. Vagy Afrikához. Ennyi erővel szerencsének is hívhatnád.
Történelmi okok miatt nem használjuk a néger és az ehhez hasonló megnevezése két, ugyanis ezeket degradálóan, elnyomóan, a felsőbbrendűségüket hangsúlyozva használták a fehérek az USAban a xix szd-ban. Mint ahogyan a hallássérültek születnek hívni szintén degradáló, a siket alkalmazandó.
Két gondolat jutott még eszembe:
Nem én döntöttem arról, hogy szemüveges legyek, egész életemben az leszek, mégsem zavar, ha azt mondják rám, hogy szemüveges vagyok. Pedig van belőle hátrányom. A jogsimba is beírják.
A másik: nem azzal leszel elfogadó, hogy fekete meg ázsiai lányokkal ismerkedsz. Hanem azzal, ha egyáltalán nem befolyásol, hogy ázsiai, fekete vagy európai.
Amit az auto korrekt "jobban” tudott:
*szerecsennek
**megnevezéseket
***hallássérülteket süketnek
34
De miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!