Emelt biologiát tervez tenni valaki?
Jövőre fogok emeltezni, és eléggé össze kell most kapnom magam hozzá, hogy sikerüljön is.. aki tett már, annak mik a tapasztalatai?
Milyen könyvekből készültetek fel?
Én is fogok, üdv a klubban.
A bátyám érettségizett pár éve bioszból, de később kezdte el tanulni, szóval nem volt annyira felkészülve. Méégis, nagyon meghúzta a végén, azt az egy évet, és 75 körüli százalékot tudott írni. Persze tudom, ez nagyon sok mindentől függ, de bennem az tartja az erőt, hogyha ő is meg tudta csinálni, én is meg fogom xd.
Nekem személy szerint nagyon jó tanárom van, mégis még ő is azt mondta, hogy a biztonság kedvéért aki tud, és úgy érzi szüksége lehet rá, menjen el külön tanárhoz, csak hogy ne kelljen semmit a véletlenre bízni. Így lehet hogy menni fogok jövőre az év közben, de ez még nincs eldöntve. Mozaikból készülünk, a tanárnőm nagy rögeszméje hogy az a legjobb tankönyv, de van tapasztalata, én bízom benne.
Összességében szerintem nincs miért izgolnod, hogyha tisztességesen felkészülsz, menni fog.
18/L
Én idén érettségiztem, 80% lett az emelt bioszom. Az én tanáraim nem sokat tettek hozzá a tudásomhoz, sem az alapórás, sem a faktos, így magántanárhoz mentem heti 1-2x egy pár hónapig. Ő nagyon sokat segített, nem is tudom hogy készültem volna fel nélküle. Mondjuk könnyebb lett volna, ha előbb elkezdek készülni rá, én januárban álltam neki céltudatosan készülni a biosz érettségire. A suliban az ofis könyvből tanultunk, ami kb semmit nem ér, én magamtól a mozaikos könyvekből tanultam, a 10-12.-esből, és csak ajánlani tudom. Tényleg kb minden benne van, ami előfordulhat az érettségin. A másik hasznos dolog pedig az előző évi feladatsorok megoldása. Én nagyon sokat megcsináltam, és szerintem jó volt, hogy láttam, hogy milyen típusú feladatok fordulhatnak elő, és melyik témakör nagyjából milyen arányban szerepel.
Sok sikert az érettségihez, kedves kérdező és 1., remélem jól sikerül majd mindkettőtöknek! :)
Szia!
Én is jövőre megyek emeltezni, őszintén szólva már most félek az elkövetkező időszaktól, de bele kell állni a feladatba.
Vannak, akik több forrásból készülnek, de én személy szerint effektívebben fókuszálok a tankönyvre az órai vázlatok mellett, nem akarom elaprózni a dolgokat. Plusz amit még sokan javasolnak, az a korábbi feladatsorok megoldása, rutinszerzés céljából.
A kémiára ez hatványozottan vonatkozik, de ha orvosi a cél gondolom ezt már te is tapasztaltad.
Sok sikert, ha van elakadnál én szívesen segítek mint sorstárs. Hajrá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!