Idei évre tervezem, hogy megmászom a Szlovéniai Triglav hegyet (2860 m) Keresek hasonló ambícióval rendelkező társat! Férfi vagy nő mindegy. Én 29 éves férfi vagyok, Budapesten élek, korombeli túratársat keresnék! (???????)
Én a Retyezáton voltam egy többnapos túrán lassan 9 éve, azóta kösz, de nem mászok meg még egyszer ilyen magas hegyeket. :D
Egyetértek az #1 válaszolóval
Én már voltam, egy nap alatt meg lehet mászni, oda vissza, de az nagyon komoly felkészülést igényel. Kimentünk egyik délután, másnap de. 10 körül indultunk fel, teljesen a csúcsra, este 8 körül értünk vissza a 2500m-en lévő menedékházba. Másnap lefelé is kb 6 óra volt az út.
Ja és több útvonal van, mi a Prag-on mentünk, ami ennél könnyebb, sétálósabb, az időben jóval több.
Melyik útvonalon, honnan tervezed megmászni?
A Prag útvonal időben a legkevesebb, 14-16 óra, ha nagyon jó kondid van, és biztosan mozogsz a meredek ösvényeken.
Ami ennél könnyebb útvonal, az időben 18+ óra.
1 nap alatt amatőrként karcos azért, ha rádsötétedik, akkor még veszélyes is ráadásul.
Én azt javaslom, aludj egyet a Kredarica dom-ban, 2 nap alatt teljesíthető, bárhonnan is indulsz.
" egy nap alatt meg lehet mászni"
"Másnap lefelé is kb 6 óra volt az út."
Magyarul te 2 napig másztál.
Tavaly júliusban voltak még hófoltok, amik a víznyelők miatt veszélyesek. Csak a kitaposott ösvényen menjetek, ha vannak hófoltok.
Szóval olvass utána rendesen, mert lehet, hogy sokan megmásszák évente, de nem szabad félvállról venni.
Szintén a biztonság miatt ajánlatos 2 nap alatt megmászni.
Via ferrata felszerelés is szükséges.
Nekünk 7-7 óra volt a Prag-on , fel-le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!