Olyan lánnyal tudnék beszélgetni itt,ki valamilyen küzdősportot űzött vagy űz, vagy akár csak érdeklődik?
A következő válasz. Mit szeretek benne? Azt a csapat összetartást mikor ugy kezdtuk az edzest reggel edzotaborba hogy 2 km futas utana edzes es direkt hátra maradtam mert tudtam hogy ugy kezzel tolni fognak a nagyok igy keves energiat kellett csak hasznalnom a futashoz vagy a vizi edzest mikor bementunk a vizbe es ott tartottak az edzest. Azt hogy ez harcművészet megtanít védekezni de leginkabb azt tanitja meg hogy hogyan legyel kitarto es hogy elfogadd onmagad.
Nekem a kedvencem a kata volt. Ja es nem ez nem női név. A japan nyelvet is tanultam egy picit itt. Számolni meg ma is tudok japánul 10-ig es egy ket szot.
Igen kérdező itt válaszoltam neked! Kérdezhetsz, de itt. Bár nem válaszoltál a kérdésemre, hogy minek az a sérülés kulcsszó, addig nem is válaszolok neked semmilyen kérdésre, mert lealacsonyító ezen harcművészetre nézve, ugyanis harcművészet és sport között van különbség. A shotokan nem a sérülésekről szól, sőt ott ilyen nincs, kümitének is vannak szabályai. Ahol az ellenkezőjét mondják ott hazudnak, és az nem is igazi shotokan klub. A shotokan egy életszemlélet, az edzés előtt mindig egy ilyen meditatív üléssel kezdtük, és úgy is fejeztük be.
Természetesen nekem is volt már taekwondo-s ellenfelem első versenyemen, ahol én 8 éves voltam a csaj meg kb. 16 éves. Megyei verseny volt, és kümite előtt azzal ijesztegettek, hogy a csaj tört már bordát, én meg legszívesebben elbőgtem volna magam, a felnőtt csapattársam vígasztalt, miután ezt oda nyögték nekem, sőt dühös is volt hogy ilyeneket mondtak nekem, taktikai tanáccsal is el lettem látva, ő teljes vállszélességgel a tatamin közeléből támogatólag segített szóban mikor kümitézni kellett. Harmadik lettem, de úgy menekültem a csaj elől a tataminon mint egy gepárd. De a csapat is mögöttem volt és védett szóval, biztattak, így nem volt nehéz kibírni azt a pár percet, de megutáltam a kümitét utána.
Aztán később az edzőmet leszoktattam, hogy kümitére benevezzen így csak kata versenyre nevezett. Ott egyszer első is lettem, de ez is csak ilyen mezei verseny volt. A shotokan-nál mint írtam nincs ilyen amit írtál, ott a kéznek mindig kell kontroll és ott megtanultuk a hasprést is. Mint írtam ez nem box.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!