Hasi zsírt kell leadnom, nektek sikerült már, volt társatok aki motivált?
Sikerült, igen. Nem volt párom, aki támogasson benne.
Cukor és csoki fogyasztását minimalizáltam és minden nap tornáztam.
Kedves Fórumtársak!
"Kalandos" életem során 140-150 kg fogytam (összesen), az utóbbi kétévben 48 kg-t, még van előttem 25-30 kg. Ha tapasztalataim érdekelnek valaki, akkor íme:
Nincs olyan, hogy innen fogyjak, vagy onnan. A szervezet szükség esetén "hozzányúl" a gondosan, zsír ("háj") formájában eltárolt energiához. Az ok lehet sportolás vagy megfelelő étrend. Nem csak a "kalória" számít!, ami általában inkább kCal; kiló (ezer)kalória. A szervezet számára egy 4 dkg-os kifliben kb 110000-120000 Cal = 110-120 kCal van szénhidrátból, míg pl csirkemellből ugyanennyi, de fehérjéből. Nagyon "tömören" fogalmazva a szénhidrátból "energiát" csinál, ha nem használod el, akkor elraktározza, így lerakódik itt-ott. A fehérjéből megpróbálja növelni az izomzatot, de csak akkor, ha "használod" is az izmaidat.
A már lerakódott zsírból nem úgy lesz izom, hogy pl. felüléseket végzel, és a hasi hájad átalakul hasizommá. A zsírunk rendkívül bonyolult biokémiai folyamat révén (szintén szükségesetén) bekerül a keringésbe, ahol még ennél is bonyolultabb folyamatok útján "átalakul" agyműködéssé, szív- és egyéb izommunkává. A szervezetünk okos, a zsírbontást mindig ott kezdi, ahol a legkönnyebben "hozzáfér", általában ami utoljára rakódott le.
Általában elmondható, hogy gyorsítani kell az anyagcserét gyakori étkezéssel. 40-es éveimben 38 kg-t fogytam félév alatt; óránként 5 db sajtos TUC keksz és 3 dl "Zéró" teával. Mellette persze kell vitamin, állati és növényi fehérje, és főttétel is...
Manapság, így öregen 181 kg-ról indulva 130,4 vagyok, tervem a 90 kg "versenysúly" elérése. Ez még egy év. Jelenleg a Life Tilt diétát használom, drága, de működik!
Sok sikert mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!