Kezdőoldal » Ismerkedés » Fogyókúra partner » Hasi zsírt kell leadnom,...

Hasi zsírt kell leadnom, nektek sikerült már, volt társatok aki motivált?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 25. 04:53
1 2
 11/14 anonim válasza:

Sikerült, igen. Nem volt párom, aki támogasson benne.

Cukor és csoki fogyasztását minimalizáltam és minden nap tornáztam.

2021. ápr. 25. 09:13
 12/14 anonim válasza:
Valami májvédő vitamin is segítene talán. Gyógyszer miatt kezdtem szedni, és a fogyás volt a mellékhatás.
2021. ápr. 27. 20:13
 13/14 A kérdező kommentje:
Nemsikerül
2021. máj. 1. 04:38
 14/14 tambi3 válasza:

Kedves Fórumtársak!

"Kalandos" életem során 140-150 kg fogytam (összesen), az utóbbi kétévben 48 kg-t, még van előttem 25-30 kg. Ha tapasztalataim érdekelnek valaki, akkor íme:

Nincs olyan, hogy innen fogyjak, vagy onnan. A szervezet szükség esetén "hozzányúl" a gondosan, zsír ("háj") formájában eltárolt energiához. Az ok lehet sportolás vagy megfelelő étrend. Nem csak a "kalória" számít!, ami általában inkább kCal; kiló (ezer)kalória. A szervezet számára egy 4 dkg-os kifliben kb 110000-120000 Cal = 110-120 kCal van szénhidrátból, míg pl csirkemellből ugyanennyi, de fehérjéből. Nagyon "tömören" fogalmazva a szénhidrátból "energiát" csinál, ha nem használod el, akkor elraktározza, így lerakódik itt-ott. A fehérjéből megpróbálja növelni az izomzatot, de csak akkor, ha "használod" is az izmaidat.

A már lerakódott zsírból nem úgy lesz izom, hogy pl. felüléseket végzel, és a hasi hájad átalakul hasizommá. A zsírunk rendkívül bonyolult biokémiai folyamat révén (szintén szükségesetén) bekerül a keringésbe, ahol még ennél is bonyolultabb folyamatok útján "átalakul" agyműködéssé, szív- és egyéb izommunkává. A szervezetünk okos, a zsírbontást mindig ott kezdi, ahol a legkönnyebben "hozzáfér", általában ami utoljára rakódott le.

Általában elmondható, hogy gyorsítani kell az anyagcserét gyakori étkezéssel. 40-es éveimben 38 kg-t fogytam félév alatt; óránként 5 db sajtos TUC keksz és 3 dl "Zéró" teával. Mellette persze kell vitamin, állati és növényi fehérje, és főttétel is...

Manapság, így öregen 181 kg-ról indulva 130,4 vagyok, tervem a 90 kg "versenysúly" elérése. Ez még egy év. Jelenleg a Life Tilt diétát használom, drága, de működik!

Sok sikert mindenkinek!!!

2021. máj. 3. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!